Rabu, 6 November 2013

RIBUT DI MANJOI, MANA CALON PKR DAN PAS????

YB  USTAZ ZIAD, ADUN MANJOI MELAWAT SEORANG WARGA EMAS MANGSA RIBUT
ENCIK SUHAIMI DIN, PEGAWAI KHAS AHLI PARLIMEN TAMBUN, MEWAKILI YB DS AHMAD HUSNI MELAWAT MANGSA RIBUT DI JALAN JUARA MANJOI
KEADAAN RUMAH DI JALAN JUARA KG MANJOI

PADA 4 HARIBULAN 2013 JAM 6.45 PETANG MANJOI SECARA TIBA - TIBA DILANDA PUTING BELIUNG YANG MENGAKIBATKAN 23 RUMAH MENGALAMI KEROSAKAN BUMBUNG.

PADA MALAM TERSEBUT JUGA SELEPAS MAGHRIB KELIHATAN YB USTAZ ZIAD, ADUN MANJOI DAN ENCIK SUHAIMI DIN, PEGAWAI KHAS YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH, AHLI PARLIMEN TAMBUN YANG JUGA MENTERI KEWANGAN 2 BERADA DI KAWASAN TERLIBAT DAN MELAWAT DARI RUMAH KERUMAH BERSAMA KETUA KAMPONG TUAN SYED FAIRUZ DAN SKUAD PEMUDA, SKUAD WANITA DAN SKUAD PUTERI  UMNO BAHAGIAN TAMBUN SERTA RELA BAGI MELIHAT DAN MEMBUAT BANCIAN KEROSAKAN BAGI MEMBOLEHKAN BANTUAN DIBERI.

ENCIK SUHAIMI DIN BERTINDAK PANTAS DENGAN MEMOHON KELULUSAN BANTUAN KECEMASAN DARI YB DS AHMAD HUSNI YANG TELAH MENGARAHKAN AGAR DIBERI BANTUAN MEMBAIK PULIH SEGERA RUMAH - RUMAH MANGSA DAN MENGHULURKAN RM2,000 UNTUK PERSEDIAAN AWAL MEMBUKA BILIK GERAKAN DAN MENYEDIA MAKAN MINUM KEPADA MANGSA SELAIN MEMBAYAR SEGALA KOS MEMBAIKPULIH RUMAH MANGSA.

SEBUAH BILIK GERAKAN DIBUKA DI KOMPLEKS SERBAGUNA MANJOI BAGI MEMBANTU MANGSA RIBUT DAN DIJADIKAN PENEMPATAN SEMENTARA KELUARGA YANG MEMERLUKAN TEMPAT BERMALAM, SEHINGGA KINI 6 KELUARGA MANGSA  BERSETUJU DITEMPATKAN DI BILIK GERAKAN.

KERJA - KERJA MEMBAIK PULIH DIJALANKAN PADA HARI KEESOKKANNYA OLEH SKUAD PEMUDA DAN MEMANDANGKAN KEDAI HARDWARE KEBANYAKANNYA DITUTUP KERANA CUTI AWAL MUHARAM, WALAUBAGAIMANAPUN BEBERAPA SIMPANAN STOK ATAP ABESTOS YANG MEMANG TERSEDIA SEKIRANYA BERLAKU KECEMASAN DIBEBERAPA KAMPUNG LAIN DIPEROLIHI UNTUK MEMBANTU RUMAH YANG AGAK TERUK DAN KERJA - KERJA MEMBAIKPULIH DAPAT GIAT DILAKUKAN OLEH SKUAD PEMUDA PADA HARI INI.

MANA CALON PILIHANRAYA PARLIMEN PKR SITI AISYAH INI, YANG SEBELUM PILIHANRAYA SAMPAI PECAH KULIT KERANG MASUK KERUMAH PENGUNDI, KONONNYA PERIHATIN?????
MANA CALON ADUN MANJOI DARI PAS INI JIKA SEBELUM PILIHANRAYA BUKAN MAIN SIBUK KONONNYA MEMBANTU RAKYAT?????

AKHIRNYA, UMNO JUGA LAH YANG PERIHATIN DAN MENGAMBIL BERAT MASALAH YANG DIHADAPI OLEH RAKYAT TERTUTAMANYA APABILA ADA YANG DITIMPA BENCANA.

TANHIAH UMNO BAHAGIAN TAMBUN, TAHNIAH YB USTAZ ZIAD, TAHNIAH ENCIK SUHAIMI DIN.

3 ulasan:

 1. abg mie, mike memang hebat......

  BalasPadam
 2. Salam Bro,
  tolong linkkan blog aku. Selamat berjuang. Terima kasih.
  http://salatusalatin.blogspot.com/

  BalasPadam
 3. As'kum, Wak terharu melihat keperihatinan pemimpin BN yang mengambil tahu masalah rakyat, tahniah pada semua yang terlibat, kepada calon pembangkang jangan kita hairan kerana mereka hanya mahu kan undi apabila PRU tiba maka barulah muka mereka muncul. - WAKJAMU

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda