Selasa, 8 Februari 2011

MISI BAWA PULANG PELAJAR MESIR - MANA PAS? MANA PKR? MANA DAP? , KERAJAAN BN JUGA YANG BERTUNGKUS LUMUS!!!!

Ops Piramid bukan misi politik


Najib Tun Razak, Rosmah Mansor dan Muhyiddin Yassin menyambut kepulangan kumpulan pertama 778 orang warga Malaysia yang tiba di KLIA, Sepang, menaiki pesawat MAS di bawah Ops Piramid, semalam. - UTUSAN/Zaki Amiruddin

SEPANG 7 Feb. - Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, operasi menyelamat pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir menerusi Ops Piramid merupakan misi untuk kepentingan negara dan tiada unsur politik.

Menurut Perdana Menteri, kerajaan melakukan apa sahaja yang terbaik untuk membawa pulang rakyat Malaysia berikutan pergolakan di negara berkenaan.

"Kerajaan mengambil keputusan dalam apa jua keadaan, kita akan melancarkan misi menyelamatkan pelajar-pelajar dan warga Malaysia.

"Dan ini misi untuk kepentingan negara. Tidak ada pertimbangan politik sama sekali, tidak kira pertimbangan ideologi, asalkan mereka ini warga Malaysia, mereka mesti diselamatkan dengan kadar segera," katanya.

berita penuh di pautan utusan online 8.2.2011


KOMEN PENULIS,

Kerajaan yang perihatin saja yang bertungkus lumus untuk memastikan pelajarnya dan ibubapa dan keluarga yang rakyat negaranya mendapat pembelaan dan bantuan tanpa mengira idiologi politik pelajar dan keluarga tersebut malah pembelanjaan belajar di Mesir pun atas bantuan kerajaan melalui JPA, MARA, PTPTN, GLC dan sebagainya.

Betul kata pepatah "Kawan waktu senang memang senang dicari, Kawan waktu susah, susah dicari", itu lah yang boleh penulis rumuskan, apabila semasa senang, puak2 PAS, PKR dan DAP akan berebut - rebut ke luar negara atas misi dan ditanggung oleh Parti masing - masing untuk pergi keluar negara bertemu dan berceramah dengan pelajar2 di luar negara menyebar fitnah dan pembohongan, menghentam dan memaki UMNO dan BN, memaki hamun Kerajaan Malaysia, tiada sehuma pun jasa bakti, semua nya tak betul, sana tak betul, sini tak betul, situ tak betul.

Kini apabila dalam keadaan susah, hilang!!!! ghaib!!!! soh!!!! lenyap!!!! kawan - kawan puak2 Parti yang datang waktu senang, mana? mana? mana? PAS, PKR, DAP?????, 11,000 pelajar di Mesir dalam kesusahan kenapa tak dibela? kenapa tak dibantu? kenapa tak di tolong? ADAKAH SEMASA SENANG SAJA BOLEH BERUSAHA KELUAR NEGARA BERTEMU PELAJAR MESIR TETAPI KENAPA SEMASA MEREKA SUSAH BATANG HIDUNG TAK NAMPAK? malah Kerajaan Kedah pun senyap sunyi tak mampu untuk bantu pelajar rakyat Kedah di Mesir berbanding Sabah, Johor, Melaka, Perlis, Perak, Terengganu.

AKHIRNYA!!!!!!, YANG DIKATAKAN MUSUH, YANG DIKATAKAN BUKAN KAWAN, YANG DIKATAKAN LAWAN JUGA YANG TAMPIL KEHADAPAN MENUMPU SELURUH KEKUATAN SECARA TERSUSUN MENJELMA DIDEPAN MATA PELAJAR - PELAJAR MESIR YANG DALAM KESUSAHAN MENGHULUR BANTUAN MEMBAWA PULANG PELAJAR KE MALAYSIA TANPA MENGELUARKAN WANG RINGGIT MALAH IBUBAPA DI TANAHAIR HANYA MENGIRINGI DOA YANG DIMAKBULKAN OLEH ALLAH S.W.T. MAKA OPS PIRAMID CIPTAAN DS NAJIB YANG MENDAPAT SOKONGAN DARI KERAJAAN KAHERAH, JEDDAH BERJAYA TERCAPAI TANPA SEBARANG MASALAH DENGAN BIJAKSANA MENGURUS KRISIS.

Hanya pandai menunding, hanya pandai berceramah, hanya pandai memfitnah, hanya pandai berpropaganda, hanya pandai adu domba, itulah rumusan yang penulis dapat huraikan dari peristiwa Ops Piramid terhadap PAS, PKR dan DAP yang hilangkan diri hanya mampu persembahkan sedikit lawak bodoh yang mampu keluar bagi mengambarkan kononnya usaha Kerajaan Malaysia hanya sekadar mainan Politik.

Kepada pelajar - pelajar yang terlibat mahu pun yang tak terlibat, buka lah mata, buka lah hati, buka lah minda dan nilaikan lah siapa kawan dimasa susah, siapa kawan dimasa senang, siapa lawan, mana intan permata dan mana batu api.

Kepada DS Najib dan Jamil Khir serta semua Menteri Kabinet yang terlibat serta agensi - agensi terlibat sekalung tahniah dirakamkan diatas tindakan yang penuh diplomasi dan profesional hingga berjayanya Ops Piramid.

Tahniah pada semua Kerajaan Malaysia dan seluruh rakyat Malaysia.

KITA BUKAN SEKADAR CAKAP, KITA CAKAP, KITA BUAT DAN KITA BERDOA!!!

4 ulasan:

 1. tahniah Malaysia!!!!!!!!!!!!!! bukti rakyat didahulukan.

  BalasPadam
 2. PENGANUT PASNGOK ADE KAT SANA BROO. TUKANG SEBAR FITNAH KAT AIRPORT KEHKEHKEH

  BalasPadam
 3. SALAM BRO TANPANAMA, YES!!!!YES!!!! PROVE APA YAG DIKATA DIKOTA.

  BalasPadam
 4. Salam Bro Jeff, setakat tunggu depan pintu gate KLIA, bangla pun boleh buat, kah!!!kah!!!

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda