Rabu, 2 Mac 2011

PELAJAR MESIR -JANGAN JADI SEPERTI "MELEPAS ANJING YANG TERSEPIT"


Gambar Harian Metro

JANGAN SEPERTI PEPATAH "MELEPAS ANJING TERSEPIT", "HABIS MADU SEPAH DIBUANG", "HARAP PAGAR, PAGAR MAKAN PADI".

KITA HARUS INGAT AKAN JASA DAN BUDI ORANG YANG MULA- MULA MEMBANTU KITA DALAM SENANG DAN SUSAH, BARU LAH APA SAJA PERKARA YANG KITA LAKUKAN DIBERKATI OLEH ALLAH S.W.T. INSYAALLAH KITA AKAN BERJAYA DI DUNIA DAN AKHIRAT.

BIASISWA, PTPTN DAN SEBAGAINYA ATAS KEBIJAKSAAN KERAJAAN BN MENTADBIR URUS KEWANGAN NEGARA HINGGA MAMPU MENYEDIAKAN KEMUDAHAN KEWANGAN KEPADA KITA UNTUK DIHANTAR KE MESIR UNTUK BELAJAR, BUKAN MUDAH DIATAS KUTIPAN CUKAI YANG MAJORITINYA MENCAPAI LEBIHKURANG 60% CUKAI KOPERAT BERBANDING CUKAI INDIVIDU YANG TAK SEBERAPA MANA BANYAKNYA, KERAJAAN MENGURUS KEWANGAN HINGGA MAMPU MEMBERI BANTUAN KEPADA PELAJAR YANG 100% ANAK MELAYU DIHANTAR KE MESIR MENGGUNAKAN SUMBER KEWANGAN YANG DIURUS DENGAN CEKAP, APATAH LAGI CUKAI TERSEBUT DARI CUKAI KOPERAT MAJORITI DARI PENGUSAHA, PELABUR BERBANGSA LAIN.

PERGI DIBAYAR, BALIK DIJEMPUT, HANTAR DI TANGGUNG, MALAH DIBERI PULAK WANG, PELAJAR NEGARA LAIN TAK MERASA AKAN KEBAIKAN YANG KITA RASA ATAS KEBAIKAN SEBUAH KERAJAAN, BERSYUKUR LAH. INGAT ADA KERAJAAN NEGERI APABILA SEMUANYA SELESAI DENGAN JAYANYA BARU HENDAK MENGHULURKAN SEDIKIT BANTUAN.

MAKA INGATLAH JASA - JASA KERAJAAN BN, PULANG LAH DENGAN SEGULUNG IJAZAH DAN JADILAH WARGA YANG PENUH SIFAT KESYUKURAN DAN BERBAKTI LAH PADA AGAMA BANGSA DAN NEGARA JANGAN SELEPAS PULANG DENGAN SEGULUNG IJAZAH KELAK MENUNDING SEMUA YANG KERAJAAN LAKUKAN, SINI TAK BETUL, SANA TAK BETUL, SITU TAK BETUL, NUN TAK BETUL.

DAN INGAT LAH SYURGA NERAKA HAK MUTLAK ALLAH S.W.T, PADA NYA JUA KITA BERSERAH BERDASARKAN ILMU, AMALAN DAN BAKTI YANG KITA CURAHKAN DIDUNIA DAN DI AKHIRAT, IANYA BUKAN MILIK PARTI PAS.

1 ulasan:

  1. jangan habis belajar jadi hampas sudah la.

    BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda