Rabu, 20 Jun 2012

KAMI MAHU CALON DIKALANGAN PEMIMPIN UMNO TEMPATAN, KATA TAK NAK ORANG LUAR


SEJAK 6 TERM BERSAMAAN LEBIH KURANG 30 TAHUN YANG LALU DUN KAWASAN HULU KINTA TERDIRI DARIPADA CALON PAYUNG TERJUN ATAU ORANG LUAR DARI PIMPINAN UMNO BAHAGIAN TAMBUN.

BERMULA DARI PARAMJIT SINGH 1 TERM, DATO MAZIDAH ZAKARIA 4 TERM DAN KINI DATO RUSNAH KASSIM 1 TERM TERDIRI DARI ORANG LUAR YANG DITERJUNKAN KE DUN HULU KINTA KERUSI FIX DEPOSIT BN, MUNGKIN KERANA KAWASAN KUAT DAN MANAKALA PIMPINAN UMNO BAHAGIAN TAMBUN YANG BAIK - BAIK YANG SENTIASA AKUR DENGAN KEPUTUSAN TERTINGGI MAKA KESEMPATAN INI DIBUAT HINGGA SEKARANG TANPA AMBIL KIRA HATI PIMPINAN TAMBUN.

PENULIS SEMPAT BERADA DI KAWASAN PARLIMEN TAMBUN YANG DIKETUAI OLEH YB DATO SERI AHMAD HUSNI HANADZLAH YANG JUGA MENTERI KEWANGAN KEDUA MENDENGAR ISU YANG CUKUP PANAS DAN HEBOH DIPERKATAKAN YANG MAHUKAN CALON BN DI PRU 13 KALI INI TERDIRI DARI CALON PIMPINAN UMNO BAHAGIAN TAMBUN DAN TIDAK MAHU LAGI CALON LUAR.

"KALI INI KAMI TAK MAHU KOMPROMI LAGI, KALI INI KAMI TIDAK MAHU DIPERMAINKAN LAGI, KALI INI KAMI TEGAS BAHAWA KAMI MAHU CALON TEMPATAN, JANGAN AMBIL KESEMPATAN DIATAS KEBAIKAN DAN KOMPROMI KAMI LAGI, CUKUP SEKIAN LAMA KAMI SUDAH BERKOMPROMI", TEGAS SALAH SEORANG KETUA KAMPONG DI KAWASAN DUN HULU KINTA.

DATO RUSNAH, KETUA WANITA TANJONG MALIM

SEKARANG INI WAKIL RAKYAT DUN HULU KINTA, YB DATO RUSNAH KASSIM DI DATANGKAN DARI UMNO BAHAGIAN TANJONG MALIM, YANG JUGA KETUA WANITA UMNO BAHAGIAN TG MALIM, YANG MENANG DENGAN MAJORITI AGAK BESAR KERANA PARLIMEN TAMBUN ADALAH KUBU KUAT BN.

SUDAH TENTU DS NAJIB MENDENGAR SUARA DAN NADI RAKYAT DI PARLIMEN TAMBUN, KERANA ITU LAH PRINSIP DS NAJIB YANG AKAN MELETAK CALON ANAK TEMPATAN DAN CALON YANG BOLEH MENANG.

"KATAKAN TAK NAK ORANG LUAR"

5 ulasan:

 1. http://kinta-menjerit.blogspot.com/2012/06/hari-belia-2012-parlimen-tambun.html

  BalasPadam
 2. Thanks singgah bro KM

  BalasPadam
 3. A'kum, En. Din sudah pasti Dato Najib akan lihat isu ini di semu kawasan, calon mesti anak tempatan dan yang boleh menang - WAKJAMU

  BalasPadam
 4. ASSALAM, WAKJAMU, TAMBUN DIKETAHUI SEBUAH PARLIMEN YG CUKUP KUAT BN ATAS KERJA KUAT DAN TAK HENTI HENTI YB DS AHMAD HUSNI BERTEMU RAKYAT SEMUA KAUM DI SEMUA PELUSUK DI SETIAP HUJUNG MINGGU JUMAAT, SABTU DAN AHAD, ALMAKLUMLAH HARI BIASA BERTUGAS SEBAGAI MENTERI KEWANGAN,

  SUDAH TIBA MASANYA TAMBUN TERUTAMANYA DI DUN HULU KINTA YANG DULUNYA SENTIASA CALON PAYUNG TERJUN DI TURUNKAN SEBAGAI CALON KINI SEWAJIBNYA WAK DUN HULU KINTA DIBPULANGKAN SEMULA KEPADA CALON MUDA DIKALANGAN PIMPINAN UMNO BAHAGIAN TAMBUN SENDIRI TENTUKAN, YB DS AHMAD HUSNI SUDAH MENYEDIAKAN PELAPIS YANG BERPOTENSI MALAH RAJIN DAN BEKERJA KUAT JUGA SEPERTI BOS MEREKA UNTUK DITONJOLKAN SEBAGAI WAKIL RAKYAT YG AKHIRNYA AKAN MEWARISI KEPIMPINAN UMNO BAHAGIAN TAMBUN APABILA YB DS AHMAD HUSNI BERSARA KELAK.

  BalasPadam
 5. Siapa le gamaknya calon tempatan yang sesuai. Kebanyakannya syok sendiri. kata PM nak pilih winable candidate. kalau letak calon ss , nanti kalah le pulak. takda yang menonjol, kut adapun sombong tak tak tentu hala

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda