Isnin, 20 Oktober 2014

PEMBANGKANG BURUKKAN PERMATA KE ATAU ROSMAH


CERITA PUAK PEMBANGKANG MEMBURUKKAN PROGRAM PERMATA NEGARA BUKAN PERKARA BARU DAH MACAM - MACAM CUBAAN YANG LAGI TERUK PADA INI PUN DAH DICUBA, MALAH BUKAN NAK BURUKKAN PERMATA NEGARA SANGAT TETAPI NAK MENGHENTAM ROSMAH CUKUP - CUKUP, SEBAB DIA ISTERI PERDANA MENTERI.

SEDIKIT INFO YANG DAPAT SAYA KONGSI KAN :-

PERMATA NEGARA ADALAH AGENSI DIBAWAH JABATAN PERDANA MENTERI, IANYA TERMASUK JUGA 48 AGENSI KERAJAAN YANG LAIN SEPERTI MAHKAMAH KEHAKIMAN DAN SYARIAH, JAKIM, JABATAN AGAMA ISLAM WILAYAH DAN LAIN - LAIN LAGI, SEBAB ITU BAJET YANG DIUMUM OLEH PM UNTUK OPERASI JPM TINGGI KERANA MERANGKUMI 48 AGENSI DIBAWAH DIA MALAH SEBAB TU RAMAI MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI YANG DIBAHAGI - BAHAGIKAN TUGAS UNTUK MEMBANTU PERDANA MENTERI.

APABILA IANYA SEBUAH BADAN AGENSI KERAJAAN SETIAP PERBELANJAAN PERMATA NEGARA PERLU MELALUI PROSES PROSIDUR KEWANGAN DAN DIAUDIT OLEH JABATAN AUDIT NEGARA DAN DIBENTANG BERSAMA - SAMA KEMENTERIAN DAN JABATAN KERAJAAN LAIN DI PARLIMEN. MAKA TIDAK TIMBUL KEWANGAN PERMATA NEGARA BOLEH SEWENANG - WENANG NYA DIGUNAKAN SEPERTI DUIT MAK BAPAK MEREKA KERANA IA AKAN DIAUDIT OLEH JABATAN AUDIT NEGARA. TAK TERKECUALI ROSMAH KERANA DIA HANYA PENAUNG.

BAJET RM700JUTA LEBIH YANG DIUMUM OLEH PM MERANGKUMI KESELURUHAN PROGRAM AWALAN KANAK KANAK TERMASUK TADIKA KEMAS DAN PERPADUAN, TASKA, PUSAT ASUHAN DAN PERMATA, UNTUK PERMATA TAK LEBIH RM40 JUTA.

ANAK - ANAK ADALAH DIKALANGAN PENDAPATAN IBU BAPA RM2500 KEBAWAH YANG DIDALAM BANDAR MANAKALA LUAR BANDAR RM1500 KEBAWAH, JIRAN SAYA BEKERJA SEBAGAI PENGUAATKUASA PERBANDARAN PENDAPATAN RM2300 PUN HANTAR ANAK KE PERMATA. BERMAKNA BUKAN ANAK - ANAK ORANG KAYA, MUNGKIN ADA ANAK ORANG KAYA JUGA TETAPI BUKAN SEMUA, MALAH SEMUA LAPISAN MASYARAKAT BOLEH MENGHANTAR ANAK KE PERMATA.

KITA BOLEH LIHAT PROGRAM PERMATA MEMBERI PENDEDAHAN ANAK - ANAK DALAM PELBAGAI BIDANG, MALAH ANAK - ANAK PERMATA NEGARA JUGA DIBAWA HINGGA KE LUAR NEGARA UNTUK MEMBUAT PERSEMBAHAN, TIDAK KAH INI MENAIKKAN JUGA NAMA MALAYSIA.

ROSMAH MANSUR HANYA PENAUNG KERANA BELIAU ADALAH ISTERI KEPADA PERDANA MENTERI, BOLEH JUGA DIKATAKAN MEWAKILI KAUM IBU SELURUH NEGARA, APA KAH SALAH BELIAU SEBAGAI PENAUNG YANG MEMPUNYAI IDEA DAN JIWA IBU MENJADI PENAUNG.

INI SEMUA KERANA BENCI NYA PEMBANGKANG KEPADA PERDANA MENTERI MAKA ISTERI PERDANA MENTERI JUGA TIDAK BERKECUALI UNTUK DI SERANG DAN DI KONDEMKAN SEMATA - MATA UNTUK MEMUASKAN HAWA NAFSU KEBENCIAN UNTUK TUJUAN MERACUNI PEMIKIRAN RAKYAT AGAR PEMBANGKANG DAPAT MEMERINTAH NEGARA.

SEGALA - GALANYA BAGI PEMBANGKANG ADALAH POLITIK...POLITIK!!!!! POLITIK!!!! POLITIK!!!!.

SAMA - SAMA KITA FIKIRKAN.

P/S DALAM HIDUP DIDUNIA INI KITA WAJIB JUGA MENGINGATI HARI MATI KITA, JANGAN KITA MERANGKAK MENJERIT - JERIT NAMA ROSMAH DI PADANG MASYHAR UNTUK MENCARI ROSMAH MEMOHON AMPUN DAN MAAF, NAUZUBILLAH.
3 ulasan:

 1. As Salam bro, mereka nak serang najib dari sudut gelapkan wang mcm pemimpin pembangkang x boleh. Sebab semua tahu DS Najib menteri kewangan dan tanggungjawab sebagai PM sentiasa diperhatikan orang luar dan dalam parti. Kelemahan pemimpin kdg2 dialihkan kepada keluarganya. Tak kiralah siapa jadi PM nanti, kalau org xleh nak serang krdibiliti dia, orang akan serang kredibiliti ahli keluarganya yg lain.. ni dah fitrah politik pembangkang...

  BalasPadam
 2. Sdr Din, pembangkng PR PEROSAK RAKYAT

  BalasPadam
 3. BRO APAI SALAM, LAMA TAK KELUAR, BETUL TU, PASAL TU SEELOKNYA KELUARGA TAK PERLU CAMPUR DALAM URUSAN SUAMI ATAU BAPA.

  TANPA NAMA, SAYA SETUJU

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda