Selasa, 7 April 2015

MINI STADIUM SUNGAI TAPAH GUGUSAN MANJOI AKAN DI RE-DEVELOPE SEBAGAI DATARAN REKREASI PELBAGAI GUGUSAN MANJOI

YB DS AHMAD HUSNI BERBINCANG DGN EN AZIZUL

YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH TELAH MENGARAHKAN AGAR DIADA LAWATAN KERJA KE TAPAK MINI STADIUM SUNGAI TAPAH  BERSAMA YB ADUN MANJOI SDR MOHD ZIAD DATO ZAINAL ABIDIN, YB ADUN HULU KINTA YB DATUK AMINUDDIN HANAFIAH, JKR NEGERI DAN DAERAH, MBI, PEJABAT DAERAH DAN TANAH IPOH, KETUA - KETUA KAMPONG GUGUSAN MANJOI, KETUA UMNO CAWANGAN DALAM GUGUSAN MANJOI, LAWATAN KERJA DIADAKAN PADA 4 APRIL 2015 YANG LALU YANG DI ATUR DAN DI KOORDINATOR OLEH EN. AZIZUL KAMA ABDUL AZIZ SELAKU PENGARAH PEMBANGUNAN PARLIMEN TAMBUN YANG JUGA NAIB KETUA UMNO BAHAGIAN TAMBUN.                        


YB DS AHMAD HUSNI, YB ZIAD, JKR DAN MBI MELIHAT PELAN SUSUNATUR

UNTUK MAKLUMAN DI TAPAK TERSEBUT TERDAPAT MINI STADIUM YANG MENGANDUNGI GRAND STAND DAN PADANG RUMPUT WALAUBAGAIMANAPUN IANYA TIDAK DIGUNAKAN KERANA SAIZ PADANG TERSEBUT TIDAK MENCUKUPI DAN KECIL MAKA IANYA TIDAK DIGUNAKAN OLEH PENDUDUK, MANAKALA DI TEPI SEBUAH TASEK DIBINA DERETAN GERAI MAKANAN YANG MENGADAP TASEK TERSEBUT TIDAK MENDAPAT SAMBUTAN KERANA BERBAGAI FAKTOR TERMASUK SALAH SATUNYA MASAKAN YANG DIJUAL TIDAK MENARIK.

YB DS AHMAD HUSNI BERBINCANG DGN TIMB PENGARAH JKR PERAK SEMASA MELAWAT GRAND STAND

MAKA PADA PERTENGGAHAN TAHUN LEPAS YB DS AHMAD HUSNI TELAH MENGARAHKAN SATU PERTEMUAN DIADAKAN ANTARA PEMIMPIN, NGO DAN PENDUDUK DI SEKITAR KAWASAN TERSEBUT BAGI MENDAPATKAN PANDANGAN DAN BERSETUJU IANYA DI NAIKTARAF DAN DITUKAR KEPADA DATARAN MAKA YB DS AHMAD HUSNI TELAH MELULUSKAN PERUNTUKAN SEBANYAK LEBIHKURANG RM850,000 BAGI TUJUAN TERSEBUT, MALANGNYA PADA PERTEMUAN KALI KEDUA DENGAN PEMIMPIN, NGO DAN PENDUDUK BAGI MEMAKLUMKAN BAHAWA PROJEK TERSEBUT TELAH MENDAPAT KELULUSAN PERUNTUKAN IANYA BERTUKAR DENGAN BEBERAPA INDIVIDU MEMBANTAH UNTUK PADANG TERSEBUT DIJADIKAN DATARAN KERANA MENGIKUT MEREKA IANYA PERLU DIKEKALKAN RUMPUT, WALAU PUN TIDAK LOJIK ALASAN TERSEBUT YANG DIKEMUKAKAN DENGAN PENUH EMOSIONAL IANYA DITERIMA BAGI MEMUASKAN HATI MEREKA SEHINGGA KAJIAN TERUS DILAKUKAN. AKIBAT DARIPADA ITU MAKA IANYA DITANGGUHKAN DAN PERUNTUKAN YANG DILULUSKAN SETUJU DI TUKAR TAJUK DAN DIPINDAH KAN BAGI MENAIKTARAF PADANG LINTAU KG TG HUSIN BARU, SELEPAS MENDAPAT KELULUSAN DARIPADA ICU.

                                       
YB DS AHMAD HUSNI BERBINCANG DGN YG HADIR DI SEMASA MENINJAU PADANG BOLA SEPAK

BERBALIK KEPADA LAWATAN YB DS AHMAD HUSNI MENEKANKAN BAHAWA KITA PERLU SERIUS DAN KAWASAN INI PERLU DIBANGUNKAN SEBAGAI KAWASAN REKREASI BAGI PENDUDUK GUGUSAN MANJOI YANG MEMPUNYAI 28,000 PENDUDUK DAN INI PERLU DIJADIKAN KAWASAN TUMPUAN KERANA INILAH SATU - SATU PERKAMPUNGAN TERBESAR PENEMPATAN ORANG MELAYU DI BANDARAYA IPOH INI JUSTERU ITU PERLU ADA SEBUAH KAWASAN REKREASI YG AKAN MENJADI TARIKAN KEPADA PENDUDUK UNTUK BERIADAH.

                                       
YB DS AHMAD HUSNI MENINJAU KAWASAN TANAH KOSONG UNTUK DIJADIKAN PARKING

DALAM SESSI LAWATAN TERSEBUT BEBERAPA CADANGAN DI PEROLIHI DAN YB DS AHMAD HUSNI MENGARAHKAN AGAR DIBUKA LAGI PANDANGAN DAN CADANGAN UNTUK DIKAJI DAN DI PERTIMBANGKAN SEBELUM PELAN PROJEK DILAKARKAN SETERUSNYA DI BANGUNKAN, PANDANGAN RAMAI PERLU DIPEROLIHI ITU ARAHAN YB DS AHMAD HUSNI.
                                       
YB DS AHMAD HUSNI MENINJAU MEDAN SELERA DI TEPI TASEK

BEBERAPA CADANGAN DIBINCANGKAN DAN DILONTARKAN SEMASA LAWATAN TERSEBUT UNTUK PERTIMBANGAN SEPERTI BERIKUT :-

1) HADAPAN GRAND STAND SEBAHAGIAN DI TUKAR KEPADA PUSAT GYMNASIUM
2) HADAPAN GRAND STAND SEBAHAGIAN DI JADIKAN PUSAT BELIA
3) PADANG DIGANTI DENGAN DATARAN BERKONGKRIT,
4) PLAY GROUND UNTUK KANAK - KANAK
5) PERALATAN SENAMAN "OUT DOOR" UNTUK WARGA EMAS
6) PAGOLA
7) SEBUAH GELANGGANG FUTSAL UNTUK BELIA
8) MEDAN SELERA TERBUKA
9) DEWAN TERTUTUP
10) JOGGING TRACK MENGELILINGI TASEK
11) KERUSI REHAT SEKELILING TASEK
12) AIR PANCUT DI TENGAH TASEK
13) PELANTAR UNTUK PERMAINAN BOT CONTROL
14) PARKING
15) KIOST PENIAGA
16) LAMPU DI KAWASAN TERSEBUT

CADANGAN INI DILONTAR DAN DI PUNGGUT UNTUK DIKAJI BAGI MENDAPATKAN YANG TERBAIK, DAN USAHA INI AMAT BAIK DAN DIHARGAI. SEBARANG CADANGAN BOLEH DIHANTAR KEPADA EN. AZUZL KAMA DI PEJABAT UMNO BAHAGIAN TAMBUN UNTUK DIBUAT KAJIAN.

SUDAH TENTU UNTUK MEREALISASIKAN PEMBANGUNAN INI MEMAKAN BELANJA PERUNTUKAN KERAJAAN YANG BESAR DAN INI DIMAKLUMKAN OLEH YB DS AHMAD HUSNI AKAN DILAKUKAN MENGIKUT BEBERAPA FASA PEMBANGUNAN DAN USAHA TETAP DILAKUKAN DALAM MASA YANG SAMA BELIAU MENGARAHKAN PUSAT GYMNASIUM DAN PUSAT BELIA AKAN DI BANGUN KAN TERLEBIH DAHULU.

SETIAP USAHA PERLU KERJASAMA, IANYA TAK PERLU BEREMOSI, TAK PERLU MENINGGI SUARA, TAK PERLU KURANG AJAR, TAK PERLU MEMBURUKKAN SESIAPA, TAK PERLU MENDABIK DADA, KERANA SEMUA PEMBANGUNAN YANG SUDAH PUN DIBANGUNKAN DAN DIPEROLIHI DI PARLIMEN TAMBUN SELAMA INI PUN MEMANG DILAKUKAN OLEH PEMIMPIN BN DAN UMNO SEPERTI CONTOH PEMBANGUNAN PASAR MANJOI, GERAI BAWAH TALI API, PINTU GERBANG, MASJID, SURAU, DEWAN SERBAGUNA, DEWAN ORANG RAMAI, PLAY GROUND UNTUK KANAK2, GELANGGANG FUTSAL, PERPUSTAKAAN 1 MALAYSIA, KEDAI RAKYAT 1MALAYSIA, JAMBATAN, JALANRAYA DAN SEBAGAINYA , KITA HARUS HARGAI DAN MENGAMBIL PELUANG UNTUK BERSAMA BN DAN UMNO DALAM USAHA MENERUSKAN DAN MEMPERKASAKAN LAGI USAHA PEMBANGUNAN YANG DIRANCANG OLEH PEMIMPIN BN, UMNO, JKKK, NGO DAN KITA SEMUA.

UNTUK REKOD YB DS AHMAD HUSNI MEMAKLUMKAN BAHAWA BEBERAPA PEMBANGUNAN BESAR AKAN DILAKUKAN SEPERTI BANGUNAN BARU KLINIK MANJOI BERNILAI RM20 JUTA TELAH DILULUSKAN DAN DALAM PROSES PENYEDIAAN DOKUMEN TENDER OLEH KKM, JAMBATAN BARU JALAN RAJA MANJOI BERNILAI RM15 JUTA SUDAH DIMASUKKAN KEDALAM RMK - 11, BALAI POLIS MANJOI YG TELAH MENDAPAT KENALPASTI TAPAK DI KG TENGKU HUSIN BARU BERNILAI 3.2 JUTA DIMASUKKAN KEDALAM RMK - 11 JUGA

KEPADA YANG BERKENAAN, JIKA DAH TOLAK REZEKI YANG MULA DULU, TEMPAT LAIN DAPAT DURIAN RUNTUH, YANG KALI INI KENA LAH TUNGGU LAMA SIKIT, TU PASAL JANGAN NAK BUAT SESUATU IKUT EMOSIONAL AWAK SAJA, LEPAS TU KATA PEMIMPIN MACAM - MACAM MELEBIHI PERANGAI PEMBANGKANG LAGI.

TAHNIAH YB DS AHMAD HUSNI DAN PIMPINAN BN PARLIMEN TAMBUN DIATAS KEPERIHATINAN MENDENGAR ADUAN DAN RINTIHAN RAKYAT SETERUSNYA BERTINDAK.

MY BEAUTIFUL TAMBUN.

17 ulasan:

 1. Terima kasih Yang Berhormat diatas keperihatinan tuan.

  BalasPadam
 2. Assalamualaikum tuan, ramai yang hanya mencari kesalahan dan ada juga yang hanya mendabik dada berckap di kedai kopi mengatakan itu adalah usaha nya sedang kan dia hanya kaki lepak kedai kopi, tetapi bagi wakil rakyat usaha tetap dijalankan demi kemakmuran rakyat, sudah tentu dalam menyediakan pembangunan ada perkara yang perlu di korbankan dan ada juga yang akan menjadi korban diatas pembangunan untuk kepentingan keseluruhan majoriti rakyat, manjoi saya lihat begitu pesat membangun seperti terdapat deretan rumah kedai yang mengandungi bank, petronas, pusat membeli belah, infrastruktur yang baik dan tertur berbanding dengan 10 tahun terdahulu. tahniah diatas usaha berterusan wakil rakyat seperti yb datuk seri ahmad husni dan yb hj ziad. teruskan usaha anda kerana majoriti rakyat bersama anda.

  BalasPadam
 3. Salam tuan, berat mata memandang berat lagi bahu memikul, apa yg dirancang tak semestinya berjaya, tahniah pd YB berdua, setidak - tidaknya ada pemimpin yang mengambil berat pada kawasan kita, jangan hanya pandai menunding jari bising saja yg tahu ekor penuh tahi.

  BalasPadam
 4. Hidup Datuk Husni!!!!

  BalasPadam
 5. Betul ke tuan saya di beritahu oleh ibu saya bahawa sebuah Klinik Manjoi yang baru akan dibina mengantikan Klinik lama jika betul saya ucapkan tahniah dan terima kasih kepada Yang Berhormat Dato Husni dan saya diberitahu Balai Polis pun sudah mendapat tapak yang sesuai dan akan dibina setahun dua ini. mengenai kawasan mini stadium berhampiran Pjabat Tanah dan Mydin saya amat setuju di bangunkan semula dan bersetuju apa yg disuarakan oleh YB Dato Husni Manjoi sebuah kawasan melayu tersebsar sepatutnya dibangunkan lagi, jangan peduli pembangkang kata apa, teruskan usaha murni ini, saya dan keluarga menyokong BN. terimakasih

  BalasPadam
 6. Usaha yang amat murni, Tahniah!!!!

  BalasPadam
 7. TERIMA KASIH SEMUA DIATAS SUDI HADIR KE BLOG ADMIN, SAYA TERPAKSA PADAMKAN BEBERAPA KOMEN YANG TIDAK ADA KENA MENGENA DGN ISU DISINI DAN BERSIKAP TIDAK SOPAN.

  BUKAN MUDAH UNTUK MEMBANGUNKAN SATU PERKAMPUNGAN TRADISIONAL MENJADI SEBUAH PERKAMPUNAN YANG TERSUSUN DAN MODEN TAMBAHAN PERKAMPUNGAN INI SUDAH WUJUD SEJAK TAHUN 60AN LAGI, DALAM MASA YANG SAMA KEKANGAN TANAH KOSONG DAN TIDAK MEMPUNYAI REZAB KERAJAAN MENYUKARKAN KERJA MENAMBAH FASILITI KERAJAAN YG LAIN2, WALAUBAGAIMANA PUN TANAH YANG ADA SEKANGKANG KERA ITULAH AHLI PARLIMEN TAMBUN DAN WAKIL RAKYAT MERANCANG UNTUK DIISI DAN MELIHAT PERKARA YANG PENTING UNTUK DIDAHULUKAN, SEKARANG INI MANJOI KESELURUHANNYA SUDAH NAMPAK PERUBAHAN MALAH TERDAPAT PASARAYA MYDIN YANG DAPAT KITA LIHAT DI PENEMPATAN MODEN DI KAWASAN BARU BANDAR DAN TAMAN PERUMAHAN TERDAPAT DIMANJOI DAN INI AMAT DIBANGGAKAN WALAUPUN BERHADAPAN DENGAN PEMIKIRAN SEGELINTIR YANG JUMUQ DAN MEMBANTAH DENGAN MENJADIKAN BERBAGAI ISU,, WAKIL RAKYAT TERUS JUGA BERUSAHA DAN MELAKUKAN PERUBAHAN, USAHA INI PERLU DI TERUSKAN PADA MASA HADAPAN. TAHNIAH.

  BalasPadam
 8. Assalamualaikum, admin saya ucap terima kasih kerana di Kg Tengku Husein pun dah membangun banding masa saya kanak - kanak, sekarang dah ada rumah kedai dulunya kedai papan, ada Kedai 1Malaysia, ada pajak gadai Islam, padang sekarang sedang dibina tempat duduk berbumbung, ada pusat rela, ada masjid, ada futsal, ada Library paling comel tuan ada round board, saya bangga jadi anak Manjoi, terus kan Yang Berhormat Datuk Husni dan YB Ziad usaha murni, jangan di layan suara jahat. terima kasih dan tahniah

  BalasPadam
 9. Saya ucapkan terimakasih pada abang Joe yang banyak jasa di Manjoi

  BalasPadam
 10. Ada yang jadi penglipur lara pun ada semua orang salah, dia je yang betul, tahniah pada yang bekerja untuk bangun kan Manjoi.

  BalasPadam
 11. As,kum saya dengar jambatan Manjoi nak buat baru, syukur jika tidak selalu banjir

  BalasPadam
 12. assalammualaikum, Dato Seri Husni dan Wakil Rakyat sememang sudah menjalankan kerja nya dengan sebaik mungkin, apa pula tanggungjawab kita sebagai rakyat??????

  BalasPadam
 13. As'kum, pemimpin yang paling Wak Respect - WAKJAMU

  BalasPadam
 14. Saya Anak Sungai Kati Manjoi, Terima kasih Yang Berhormat.

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda