Sabtu, 18 Julai 2009

KALAU TAK BUAT SALAH JANGAN KECOH YEOP!!!!!

Lihatlah Kerajaan BN, bersangka baik kepada ahli pembangkang dan menyifatkan kematian Teoh sebagai kematian mengejut dan membiarkan polis menyiasat semua ini.

Teoh Beng Hock, 30, yang dipanggil ke pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sejak pukul 5 petang semalam, dipercayai terjatuh dari tingkat 14 pejabat SPRM Selangor di Plaza Masalam.

Siapa Teoh dan mengapa semua ini berlaku kepada dirinya?

Inilah kisahnya...

Ramai yang tahu Teoh ini adalah setiausaha politik dan pegawai khas kepada Ean Yong Hian Wah salah seorang exco kerajaan negeri, tapi ramai yang tak tahu yang Teo ni dulu pernah menjadi pegawai khas kepada MP Petaling Jaya Utara iaitu Tony Pua.

Yang penting Teo ni dah lama menyakitkan hati pemimpin DAP.

Masih ingat lagi pada 25 Mac lepas, Karpal Singh pernah memaki Pemuda UMNO dalam Parlimen dengan ayat "celaka" berikutan dengan kes itu, pemuda umno datang memnuntut penjelasan daripada karpal dan meminta karpal memohon maaf, tapi karpal celaka buat bodoh saje sehinggalah berlaku pertengkaran dan hampir-hampir terjadinya pergaduhan antara pemuda umno dan hero matcha gobinad singh deo.

Dikatakan terdapat 2 rakaman video ketika insiden tu berlaku, rakaman video pertama di percayai di rakam oleh salah seorang ahli DAP dari pada ipoh timur dan satu lagi rakaman video di rakam oleh seorang pegawai khas kepada ahli parlimen petaling jaya utara Tony Pua, rakaman video kedua itu kemudiannya di dowload kedalam youtube, orang yang bertanggung jawab merakam video itu ialah Teo yang baru sahaja mati petang tadi, dalam rakaman video tu, memang jelas yang pemuda umno langsung tidak mengusik karpal yang lumpuh separuh badan.

Bila kepimpinan DAP tahu Teo yang mengedarkan klip video tu, maka si Teo ni diberikan amaran oleh berberapa gangster yang di payung oleh Ronnie Liew dan Teo pula di tukar oleh kepimpinan DAP untuk bertugas di SUK dan Pejabat Adun Sri Kembangan supaya Ronnie dan Ean Yong Hian Wah supaya senang untuk memantau pergerakannya.

Menurut sumber, Teo kurang berpuas hati dengan cara pentadbiran berberapa adun DAP di selangor, cara Ronnie dan Hian Wah menggunakan kongsi gelap dalam pentadbiran kerajaan dan dengan suka-suka mengunakan peruntukan kewangan kerajaan negeri membiayai kegiatan kwong si gelap tidak di senangi oleh Teo dan memang betul apa yang di laporkan oleh ahli parlimen wangsa maju YB. Wee Choo Keong yang mana ronnie dan Hian wah menggunakan kongsi gelap, dan pejabat Exco telah digunakan sebagai tempat bermesyuarat mereka yang dikatakan mempunyai kaitan dengan peniagaan haram dan aktiviti haram.

Mungkin tidak tahan dengan kerenah kongsi gelap yang selalu turun naik pejabatnya maka Teo mula mengugut Ronnie dan Hian Wah supaya memberhentikan segera kegiatan itu tapi tidak di endahkan oleh dua ekor exco itu. sudah tidak tahan dengan keadaan itu maka Teo dengan beraninya membuat laporan kepada SPRM tentang kegiatan ronnie dan Hian Wah.

Bagaimana pula ADUN Kampung Tunku, Lau Weng San.Selain Ean dan Lau, Teresa Kok (Kinrara), Hannah Yeoh (Subang), Elizabeth Wong (Bukit Lanjan), Dr Cheah Wing Yin (Damansara Utama) and Edward Lee (Bukit Gasing) turut terlibat?

Perlu di ingat, fail-fail kes adun-adun yang lain tu telah lama berada dalam simpanan SPRM dan hanya menunggu masa sahaja untuk di bongkar. Mungkin SPRM melihat ini lah masa yang sesuai, maka SPRM pun bertindak. Kalau diperhatikan betul-betul adun-adun cina yang kantoi tu, mereka ni berkongsi satu majlis perbandaran yang sama, sebagai contoh, Teressa dan Hannah berkongsi sama PBT iaitu Majlis Perbandaran Subang Jaya, Wing Yin, Elizabeth, Edward dan Lau Weng San pula berkongsi Majlis Bandaraya Petaling Jaya.

Maka diatas percaturan dan sifat tamak mereka ni yang menjadi mangsa ialah Teo.

Perlu di ingat, kesemua ADUN cina di selangor menggunakan kongsi gelap untuk menjaga mereka dan Ah Long pula menjadi banker mereka,

Jadi, ADUN-ADUN ini pasti terikat dengan perjanjian bersama dengan Ah Long dan Kongsi Gelap tadi.


Satu bala besar akan menimpa ADUN Cina selepas Teoh dipanggil oleh SPRM.

Kematian Teoh pasti ada kaitan dengan Kongsi Gelap tadi maka inilah masanya Teoh perlu dihapuskan dari muka bumi ini.

Jadi Teoh telah ditolak dari tingkat 14 bangunan tersebut.

Kenapa pejabat SPRM pula dijadikan tempat pembunuhan?

Mudah sahaja, supaya SPRM boleh dituduh sebagai defenden pertama dan itulah yang menyebabkan Ronnie Liu sekarang ini menyerang SPRM. Seterusnya menjadikan kerajaan BN sebagai defenden kedua. Perarakan yang dianjurkan oleh puak Cina DAP ini adalah bukti petuduhan mereka kepada orang tidak terlibat.

Puak cina celaka ini kononya bijak, namun mereka yang selama ini suka mencipta musuh telah disepak punggung mereka oleh musuh mereka tadi dan pastinya mereka tidak dapat lari dari sebuah kebenaran.

Semoga SPRM tabah menyiasat kes ciptaan Cina pembangkang ini dan semoga kebenaran disebalik kematian orang yang mampu membongkarkan ketidaktelusan ADUN Pembangkang selangor akan terungkai.

Wallahhualam.

Sumber: Empayar Malaya!

ParpuKari: Saya nak minta jasa baik sahabat-sahabat sekalian untuk menyebarkan artikel ini kepada semua, anda boleh cetak dan edarkan pada orang yang takde akses pada internet, hantar melalui email ke, masukkan dalam facebook atau apa sahaja sekali pun, kebenaran ini mesti diketahui oleh semua!

daripautan parpukari.blogspot.com

komen penulis,

Teman menerima cadangan Parpukari untuk copy tulisan ini demi memberi info kepada pembaca, Nasihat teman kepada semua eloklah diam daripada bercakap sesuatu yang kita tak tahu kerana cakap kita akan mengakibatkan sesuatu yang buruk berlaku kepada Rakyat dan Negara.

PM, TPM, Polis dan SPRM telah menasihatkan kepada kita agar jangan sesiapa membuat spekulasi dan biat pihak berkuasa menyiasat dulu dan tahniah juga kepada MB Selangor yang melantik ahli patologi swasta untuk bersama PDRM untuk menyiasat, walaupun diatas niat tidak mempercayai PDRM tetapi PDRM menerima cadangan tersebut semata - mata untuk memuaskan hati semua pihak, semua kena beri kerjasama kepada badan berkuasa, ini demi keadilan kepada keluarga dan tunang mendiang Teoh, jangan semua kita sapu rata untuk kepentingan politik.

Kita kena ingat, siapa Teoh pun untuk SPRM ke siapa ke seperti yang dituduh oleh pihak-pihak tertentu untuk dibunuh, BUKAN KAH TEOH ADALAH SAKSI UTAMA SPRM YANG MUNGKIN TERLALU BANYAK CERITA YANG DIKETAHUINYA?, untuk dijadikan sensasi politik pembangkang dan teman teringat semasa heboh isu Saiful, AN War lari ke kedutaan asing konon nya diugut untuk dibunuh, akhirnya merayau bebas merata - rata cerok kampung untuk memburukkan kerajaan dan akhirnya semua orang percaya akan tuduhannya maka kredibiliti dan nama baik kerajaan tercalar atas sesuatu yang tak wujud dan akhirnya sesuatu pendedahan sebenar yang diperolihi oleh PDRM akan dianggap konspirasi dan akhirnya kegiatan jahat akan terlepas dari tindakan undang - undang negara.

Persoalannya kenapa terus mengecoh, memaki, menengking, menendang sebelum apa - apa penjelasan atau cerita diperolihi dari SPRM atau Polis.
dan satu lagi persoalan Majlis Peguam Bodoh Semalaysia, kenapa menasihat satu pihak kerajaan saja menubuhkan suruhanjaya bebas kenapa juga tidak menasihat pembangkang jangan buat kecoh kalau tak salah, biar pihak berkuasa bebas menyiasat, kerana Majlis Peguam lebih arif kes dalam siasatan perlu tidak di ganggu, jangan berat sebelah mengambarkan kebodohan Majlis Peguam dan cenderungan kepada pembangkang.

Akhirnya nasihat teman semua pihak lebih baik kita diam, jangan undang - undang rimba mengambil tempat dalam proses mencari kebenaran, biar pihak berkuasa menjalankan tanggungjawab tanpa gangguan dari orang politik tertutama pembangkang beri peluang keluarga mendiang mendapat pembelaan yang seadil - adilnya dari kerajaan.

Teman ucap takziah kepada keluarga mendiang Teoh.

1 ulasan:

 1. BIASALAH BRO..

  PEMIMPIN PEMANGKANG KEPARAT NI KALAU NAK CITE FASAL PEMBANGUNAN MEREKA TAK ADA MODAL..

  ISU KUGAN...ISU TEOH NI AJE YG BOLEH BUAT MEREKA MERAIH POPULARITI DAN MENUTUP KELEMAHAN DAN KEKORUPAN MEREKA..

  WALAU BAGAIMANA PUN KAWAN SETUJU KITA USAH BUAT ANDAIAN DAN SPEKULASI BERLEBIHAN TENTANG ISU TEOH NI, KITA JANGAN TERIKUT-IKUT PUAK PEMBANGKANG YANG MENCARI KEPENTINGAN DARI ISU INI.

  KITA PERLU HORMATI KELUARGA MENDIANG. TAKZIAH KEPADA KELUARGA MENDIANG DIATAS KEMATIAN TEOH YANG TRAGIS INI. KITA DOAKAN SEMUANYA AKAN TERUNGKAI DALAM SEDIKIT MASA LAGI.

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda