Selasa, 26 Julai 2011

MANJOI DAN TANJONG RAMBUTAN BERUBAH WAJAH LAGI

PECAH TANAH PASAR BARU TANGJUNG RAMBUTAN, HULU KINTA

YB DS AHMAD HUSNI MELIHAT PELAN PEMBANGUNAN PASAR TG RAMBUTAN

CERIA, DS AHMAD HUSNI DIBERI TAKLIMAT OLEH PEGAWAI MAJLIS BANDARAYA IPOH

DS AHMAD HUSNI BERSAMA DATUK BANDAR DAN KETUA KAMPONG TG RAMBUTAN DI PAMERAN PELAN PASAR TG RAMBUTAN

DS AHMAD HUSNI MEMOTONG REBEN PERASMIAN, KELIHATAN YB DATO RUSNAH, ADUN HULU KINTA DAN DATUK BANDAR IPOH

DS AHMAD HUSNI MELAKUKAN PECAH TANAH PEMBINAAN PASAR BARU TG RAMBUTAN

SELEPAS KEJAYAAN PEMBINAAN SEBUAH KOLEJ PERUBATAN SAINS BERSEKUTU DIRASMIKAN OLEH YB DS AHMAD HUSNI PADA HUJUNG JUN 2011, KINI PEKAN TANGJUNG RAMBUTAN BERUBAH WAJAH LAGI DENGAN PEMBINAAN SEBUAH PASAR BARU BAGI MENGANTI PASAR LAMA YANG DILULUSKAN OLEH YB DS AHMAD HUSNI SELAKU MENTERI KEWANGAN II BERJUMLAH RM5.2 JUTA YANG JUGA MELIBATKAN BAGI MEMBINA DATARAN WATER FRONT SUNGAI KINTA BERHAMPIRAN PASAR TERSEBUT YANG AKAN MENCERIAKAN SUASANA PEKAN TG RAMBUTAN.

YB DS AHMAD HUSNI JUGA MENGUMUMKAN PASAR LAMA TG RAMBUTAN AKAN DIUBAH SUAI MENJADI SEBUAH MEDAN SELERA YANG MENELAN BELANJA SEBANYAK RM3 JUTA.

"SEMUA INI ADALAH UNTUK PENDUDUK TG RAMBUTAN, INI SEMUA ADALAH UNTUK MEMBELA DAN MENJANA EKONOMI PENIAGA - PENIAGA DI KAWASAN HULU KINTA, PELAJAR KOLEJ PERUBATAN SAINS BERSEKUTU DAN KAKITANGAN SERAMAI 3500 ORANG AKAN BERKAMPUNG DI TG RAMBUTAN, INI AKAN MEMBUKA ERA BARU KEPADA PENIAGA - PENIAGA DAN PEKAN TG RAMBUTAN AKAN BERUBAH WAJAH MENJADI SEBUAH BANDAR YANG DIKENALI OLEH SEMUA" - DS AHMAD HUSNI HANADZLAH, AHLI PARLIMEN TAMBUN

TAHNIAH PADA BN PARLIMEN TAMBUN DI BAWAH KEPIMPINAN YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH, MENTERI KEWANGAN II YANG JUGA AHLI PARLIMEN TAMBUN DAN KETUA UMNO BAHAGIAN TAMBUN YANG CUKUP DEDIKASI DALAM MEBANGUNKAN KAWASAN BELIAU DI PARLIMEN TAMBUN. TAHNIAH.


PERASMIAN PASAR BARU GUGUSAN MANJOI

DS HUSNI MELAWAT PASAR IKAN, BERSAMA KELIHATAN YB DATO NADZRI & DATUK BANDAR IPOH

DS HUSNI BERSAMA PEMIMPIN MASYARAKAT MEMOTONG REBEN PASAR IKAN

DS HUSNI MENANDATANGANI PLAK PERASMIAN PASAR GUGUSAN MANJOI

PENIAGA MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DIATAS SUMBANGAN BERSAMA MEMBANGUNKAN PASAR MANJOI DARI DS HUSNI

PERSATUAN SILAT MENYAMBUT KETIBAAN DS AHMAD HUSNI

GERAI KOLEKSI PAKAIAN YB DS AHMAD HUSNI YANG DIEDAR SECARA PERCUMA YANG DISERBU ORANG RAMAI

PERSEMBAHAN ULAR OLEH JPA PERAK

MANJOI BERUBAH WAJAH LAGI SELEPAS PADA MINGGU LEPAS MERASMIKAN PEMBINAAN GERBANG GUGUSAN MANJOI APABILA YB DS AHMAD HUSNI SECARA RASMINYA MEMBUKA PASAR BARU GUGUSAN MANJOI YANG SIAP DIBINA DENGAN PERUNTUKAN MENTERI KEWANGAN II BERJUMLAH RM600,000.

BANGUNAN PASAR BAGI BARANGAN BASAH DAN KERING YANG DIBINA BAGI MENAMBAHKAN LAGI BANGUNAN PASAR YANG SEDIA ADA YANG KINI MENAMPUNG SERAMAI 15 ORANG PENIAGA YANG SEDIA ADA KINI DITAMBAH KEPADA 24 ORANG PENIAGA MELAYU YANG AKAN BERNIAGA DI PASAR GUGUSAN MANJOI.

GUGUSAN MANJOI MEMPUNYAI POPULARITI SERAMAI 40,000 ORANG PENDUDUK MELAYU AKAN MENJANA EKONOMI PENIAGA PENIAGA DI PASAR TERSEBUT.

"KITA PENDUDUK MANJOI MEMPUNYAI EXTRA ORDINARY, SEBUAH PERKAMPUNGAN YANG LENGKAP DENGAN INFRA HASIL PERJUANGAN UMNO DAN SEMUA PEMIMPIN PEMIMPIN MASYARAKAT YANG MENYUMBANG KEPADA PEMBANGUNAN INI, TERDAPAT HINGGA 5 BUAH SEKOLAH DI GUGUSAN MANJOI, TERDAPAT SEBUAH PEJABAT TANAH DAN DAERAH IPOH DI GUGUSAN MANJOI, 6 BUAH MASJID DAN PULUHAN SURAU DAN SEKOLAH AGAMA RAKYAT, 16 DERETAN RUMAH KEDAI BARU DIBINA, SEBUAH MINI STADIUM, KITA ADA 4 BUAH PERPUSTAKAAN 1 MALAYSIA, KITA ADA 5 BUAH GELANGGANG RAKYAT DAN PEMBANGUNAN LAIN" - YB DS AHMAD HUSNI HANDZLAH, AHLI PARLIMEN TAMBUN.

TAHNAIH PADA YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH, KEJAYAAN DEMI KEJAYAAN YANG DICIPTA OLEH BN PARLIMEN TAMBUN, INI MEMBUKTIKAN BAHAWA BARISAN NASIONAL TERBUKTI PEMBELA RAKYAT. TAHNIAH BN TAMBUN!!!!!!

3 ulasan:

 1. hebat usaha-usaha yang dilakukan oleh datuk husni..tahniah.

  BalasPadam
 2. CAYA LAA BROO..TP KLU LEH HOSPITAL TNJG RAMBUTAN TU KENE KASI BESA SKET. MANE LA TAU KOT2 ADE GENG2 NIJARSETANIRAJIM YG MEROYAN LEPAS PRU13 NANTI KEHKEHKEH

  BalasPadam
 3. SALAM ANON, TAHNIAH JUGA PADA PENGUNDI KERANA TAK SILAP UNDI..HEHE

  BRO JEFF, DAH SIAP DAH BRO, KITA SEKALI KAN DENGAN WAD SAKIT ANJING GILA DAN GILA BABI.

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda