Selasa, 2 Ogos 2011

PEKAN CHEMOR PARLIMEN TAMBUN BAKAL BERUBAH LAGI!!!!!, SIVAKUMAR BOLEH BLAH!!!!

PELAN BANGUNAN PERPUSTAKAAN PEKAN CHEMOR

PERASMIAN LAMPU JALAN ESKOTIK PEKAN CHEMOR


PENULIS MENINJAU DI PEKAN CHEMOR MINGGU LALU, KEPESATAN DI PEKAN CHEMOR KETARA SEKALI, CUMA DI LOKASI UTAMA PUSAT PEKAN TERSEBUT BANGUNANNYA AGAK LAMA KERANA IANYA BANGUNAN MILIK PERSENDIRIAN, WALAUBAGAIMANA DI BEBERAPA BAHAGIAN KAWASAN BARU DI PEKAN TERSEBUT BOLEH DILIHAT RUMAH RUMAH KEDAI BARU DAN BERBENTUK MODEN.

TERBARU YB DATO SERI AHMAD HUSNI HANADZLAH, AHLI PARLIMEN TAMBUN YANG JUGA MENTERI KEWANGAN II MENGUMUMKAN KELULUSAN PERUNTUKAN BAGI MEMBINA SEBUAH PERPUSTAKAAN PEKAN CHEMOR BERNILAI RM800,000 YANG AKAN MULA DI BINA PADA BULAN OKTOBER 2011 OLEH MAJLIS BANDARAYA IPOH.

INI SATU LAGI PROJEK PEMBANGUNAN YANG AKAN MENINGKATKAN MUTU DAN KUALITI SUMBER MANUSIA YANG AKAN MEMBERI MANAFAAT KEPADA PENDUDUK DI PEKAN CHEMOR DAN SEKITARNYA DAN SEKALIGUS MERUBAH LANSKAP PEKAN CHEMOR YANG LEBIH MODEN.

DALAM MASA YANG SAMA BANGUNAN PASAR SETINGKAT YANG BARU SEDANG GIAT DIBINA BAGI MENAMBAH PASAR 2 TINGKAT YANG SEDIA ADA, PASAR TERSEBUT AKAN DI BUKA PADA HUJUNG OGOS 2011.

MINGGU LALU YB DS AHMAD HUSNI TELAH MERASMIKAN GIMIK PEMASANGAN LAMPU ESKOTIK DI JALAN UTAMA PEKAN CHEMOR SEBANYAK 10 UNIT LAMPU YANG AKAN DIMULA KERJANYA PADA BULAN OGOS INI AKAN MENERANGI DAN MENCANTIKKAN LAGI PEKAN CHEMOR.

MAKA APA YANG CUBA DI EKSPLOITASI OLEH DAPIG MELALUI BALACINYA SIVAKUMAR YANG CUBA SIBUK DI KAWASAN DUN MANJOI TERNYATA MELESET DAN TAK LEBIH DARI CUBA NAK DAPAT POPULARITI MURAHAN, MENGHARAPKAN UNTONGAN POLITIK JIKA PEKAN CHEMOR BERUBAH ADALAH ATAS USAHA DIA..PIIIDAHHH SIVAKUMAR LU BOLEH BLAH.

TAHNIAH PADA YB DS AHMAD HUSNI DAN YB DATO NADZRI ISMAIL SELAKU ADUN MANJOI DIATAS PERUBAHAN DEMI PERUBAHAN YANG DILAKUKAN, SELARI DENGAN GAGASAN 1MALAYSIA, RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN.


2 ulasan:

  1. Saya rasa pembangkang tak ada tempat di Tambun, memang hebat dan teruskan datuk, biar pembangkang lari litangpukang. mat

    BalasPadam
  2. SALAM SDR ANON, KITA BOLEH TABIK SPRING TOING TOING TOING PADA DATO HUSNI DAN BN TAMBUN.

    BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda