Rabu, 25 Januari 2012

BR1M - JANJI DIKOTAKAN, BUKAN OMONG KOSONG!!!!!

YB DS AHMAD HUSNI MENYAMPAIKAN BAUCER BR1M

PENYAMPAIAN BR1M DI ZON KLEBANG OLEH YBMKII

JANJI YAB DS NAJIB DI KOTAKAN

TINJAUAN PENULIS KE PENYAMPAIAN BR1M DI PARLIMEN TAMBUN BERTEMPAT DI SJKT KLEBANG PENULIS BEGITU TERUJA DENGAN KEHADIRAN 2,500 PENERIMA YANG TERDIRI DARIPADA BERBILANG KAUM TERMASUK PUNJABI DAN ORANG ASLI.

WALAU PUN SESAK DENGAN KEHADIRAN RAMAI MAJLIS BERJALAN DENGAN LANCAR, INI MEMBUKTIKAN MASYRAKAT DI PARLIMEN TAMBUN CUKUP TINGGI DISIPLIN.

PENULIS PALING TERUJA APABILA YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH YANG BERSTATUS MENTERI KEWANGAN 11 BERPERANAN DENGAN MEMBANTU MENYUSUN KERUSI BAGI DIJADIKAN BEBERAPA LALUAN UNTUK ORANG RAMAI MENERIMA BAUCER YANG DI SAMPAIKAN OLEH BELIAU SENDIRI, YB DATO NADZRI, ADUN MANJOI DAN YB DATO RUSNAH KASSIM, ADUN HULU KINTA. JARANG PENULIS MELIHAT SEORANG MENTERI BEGITU HAMBLE DENGAN MASYARAKAT, MALAH YBMKII SEMPAT MENGGUNAKAN PEMBESAR SUARA MENASIHAT PENERIMA AGAR MENJAGA KESELAMATAN MEREKA, " SAYA PENTING KAN KESELAMATAN SAUDARA DAN SAUDARI SEKELIAN, ELAK DARI BERLAKU TOLAK MENOLAK HINGGA MEMBOLEHKAN DIANTARA KITA TERCEDERA", SELURUH YANG HADIR MEMBERI TEPUKAN DIATAS NASIHAT YBMKII ITU TANDA BERSETUJU, OLEH ITU SEMUA BERPERANAN MEMBERI KERJASAMA BAIK.

MALAH SEMASA OANG RAMAI BERATUR UNTUK MENUNAIKAN BAUCER KEPADA WANG TUNAI, BSN BERPERANAN TURUN PADANG MEMBUKA 16 KAUNTER BAGI MENJAYAKAN PROGRAM BR1M INI, WALAUPUN BERATUR PANJANG, SEMUA GEMBIRA DAN RIANG, TIADA SUARA RUNGUTAN, MALAH PENULIS TERUJA SEKALI LAGI MELIHAT YB DS AHMAD HUSNI BERSALAMAN SEORANG DEMI SEORANG YANG BERATUR WALAU PUN PANAS YBMKII TURUT MERASAI PANAS TERSEBUT BERSAMA RAKYAT.

BSN JUGA TURUT MENYEDIAKAN KAUNTER UNTUK WARGA EMAS YANG 60 TAHUN KEATAS DAN UNTUK OKU BAGI MEMUDAHKAN MEREKA UNTUK MENUNAIKAN BAUCER TERSEBUT.

MAJLIS BERMULA JAM 10.00 PAGI BERMULA MENYAMPAIKAN BAUCER DAN SELESAI HINGGA PERINGKAT MENUNAIKAN WANG JAM 12.45 TENGAHARI HANYA MENGAMBIL MASA 2 JAM 45 MINIT DENGAN SERAMAI 2,500 ORANG, CUKUP EFISYEN

TAHNIAH BN PARLIMEN TAMBUN.

p/s PETUGAS BR1M BAGITAHU PENULIS RAMAI PUAK PEMBANGKANG SENYUM SAMPAI TELINGA.

6 ulasan:

 1. SLM BRO..JGN LUPE ADE PENGIKUT2 PUAK PAKATAN YG BERATUR SAMA HUHUHUHU

  BalasPadam
 2. A'kum, saudara din, saya turut menerima, 2 jam masa bekerja sekadar beratur saya dapat RM500, thanks ds najib dan ds hosni, jasa mu akan diingati.

  BalasPadam
 3. Assalamualaikum, rakyat amat bersyukur diatas bantuan yg pertama kali dilakukan oleh Kerajaan BN di bawah Dato Sri Najib sebagai PM yg rakyat terus menerima di tangan wang tunai RM500 selain bantuan bantuan lain. terima kasih Dato Sri Najib. - WAKJAMU

  BalasPadam
 4. Salam saudara, nampaknya kali ni dema banyak yang menyerongeng yop! alhamdulillah... teman setakat ni belum dapat pun, tapi teman ngantor seorang hamba allh (OKU)yg kudung kaki, sapa sangka dalam masa kurang 20 minit dapat terus dari dalam kereta jer, rasanya apa yg dilakukan ni menepati sasaran, terus kepada rakyat... apa lagi mesti bangga kalau menteri sendiri yang sampaikan, tahniah orang tambun

  BalasPadam
 5. Patutnya berilah juga pada orang UMNO yang berpendapatan rendah. Mana adil beri pada yang sokong pembangkang saja tapi orang sendiri diketepikan.

  BalasPadam
 6. SALAM, THANKS SEMUA HADIR KE BLOG TEMAN,

  SDR, WU SEMUA WARGA YNG LAYAK AKAN DAPAT TAK KIRA DIA UMNO KER ATAU PEMBANGKANG, SELAGI MEMATUHI SYARAT YG DI TTAPKAN PENDAPATAN SEISI RUMAH BAWAH RM3000, INSYAALLAH AKAN DAPAT.

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda