Selasa, 10 Januari 2012

ANU WAR TERPERANGKAP DALAM KEBEBASAN- KONSPIRASI CIPTAAN ANU WAR

KEPUTUSAN MAHKAMAH TINGGI KUALA LUMPUR, MEMANG MENGEMPARKAN SEMUA LAPISAN MASYARAKAT , DALAM PERBICARAAN SEDANG BERJALAN PUN MAJORITI YANG KAWAN DENGAR SEMBANG SEMBANG TELAH MENGHUKUM ANU WAR AKAN DISABITKAN KESALAHAN MELIWAT.

GEMPAR!!!! APABILA KEPUTUSAN TIDAK SEPERTI DIJANGKA, HAKIM MOHD ZABIDIN MD DIAH MENJATUHKAN HUKUMAN TIDAK BERSALAH DAN BEBAS DARI TUDUHAN MELIWAT TERHADAP ANU WAR.

APA PUN PADA PANDANGAN KAWAN KEPUTUSAN ITU BUKAN HASRAT DAN KEMAHUAN ANU WAR, DILIHAT DARI RIAKSI ANU WAR SELEPAS DIBEBASKAN RAUT WAJAHNYA TIDAK RIANG DAN GEMBIRA WAL HAL HUKUMAN ITU ANTARA HIDUP DAN MATI, MARUAH SERTA CITA - CITA NYA UNTUK MENJADI PERDANA MENTERI, KENAPA WAJAH NYA TIDAK RIANG DAN CERIA???? KERANA HASRAT NYA INGIN MENJADI HERO DENGAN MENGATAKAN ADA KONSPIRASI KERAJAAN TIDAK TERCAPAI.

SEBELUM INI DIMERATA RATA CERAMAH, JUGA ROADSHAW 901 ANU WAR MENUDUH, MEMFITNAH MENAGIH SIMPATI BAHAWA BELIAU DI ANIAYA, BELIAU DI FITNAH, ADA KONSPIRASI UNTUK MENJATUHKAN BELIAU DAN MENGGUNAKAN MAHKAMAH, MAHKAMAH TIDAK ADA KEWIBAWAAN, POLIS TIDAK ADIL, PEGUAM NEGARA HARUS MELETAK JAWATAN MALAH  DS NAJIB TERLIBAT MELAKUKAN KONSPIRASI UNTUK MENJATUHKAN BELIAU DAN BLA.. BLA...BLA... LAGI.

MALAH PERHIMPUNAN 901 DI RANCANG UNTUK MENGHURU HARAKAN IBU NEGARA KERANA DI KETAHUI ANU WAR AKAN DIDAPATI BERSALAH.

AKHIRNYA,

SIAPA YANG TERPERANGKAP, WALAUPUN BEBAS ANU WAR TERPERANGKAP DENGAN SIKAP DAN KATA KATA TANPA HENTI NYA YANG MENUDUH DS NAJIB DAN KERAJAAN MELAKUKAN KOSPIRASI UNTUK MENJATUHKAN NYA TERNYATA MELESET, DAN TERBUKTI HANYA PEMBOHONGAN ANU WAR UNTUK MENAGIH SIMPATI MASYARAKAT.

DS NAJIB MASIH TERUS TANPA HENTI BEKERJA, MALAH KATA DS NAJIB KES LIWAT ANU WAR TIADA KENA MENGENA DENGAN UMNO, ITU ADALAH KES PERIBADI BELIAU, KEPUTUSAN TERSEBUT ANTARA HAKIM, ANU WAR DAN SAIFUL SEMATA MATA.

BEBAS BUKAN BERMAKNA LIWAT TIDAK BERLAKU, BEBAS BUKAN BERMAKNA MARUAH TERBELA, BEBAS BUKAN BERMAKNA BOLEH SUKA SAMA SUKA.

YANG NYATA BEBAS ANU WAR BUKTI TIADA KONSPIRASI, DI SINI LAH ANU WAR TERPERANGKAP!!!!!!!!!!!!
5 ulasan:

 1. Ini adalah golongan muda yg tak sedar diperggunakan oleh pihak-pihak yang berkepentingan dalam politik atas nama kebebasan akedemik konon.

  puluhan tahun sebelum ini sudah ramai kerajaan melahirkan siswazah yg berkebolehan malahan telah menjawat jawatan tinggi dilindungi oleh AUKU pun tidak ada masalah dan tetap berjaya.

  ini kan pula AUKU sudah dipinda dan memberi ruang lebih kepada siswazah banding AUKU dulu, cuma kerajaan terpaksa mengikat sedikit akta agar tidak disalahgunakan spt orang-orang seperti golongan ini, terbukti pindaan AUKU patut diteruskan agar keseluruhan siswazah tidak rosak dan gagal serta tak berkualiti seperti mereka.

  saya sokong kerajaan meminda AUKU bukan dihapuskan.

  - SISWAZAH90

  BalasPadam
 2. sewajarnya auku tidak dipinda langsung, izinkan para mahasiswa kita belajar dan medidik diri sebelum berkecimpung dalam arena politik!

  BalasPadam
 3. tak perlu berpolitik, tugas anda semua belajar.

  BalasPadam
 4. SEB BAIK HAKIM LEPASKAN ANUWAR. KLU TAK PENCACAI DIA BERTUKA JD VAVI GILER. HABIS SEME DIORANG SONDOL TERMASUK JUBO ORG RAMAI! KEHKEHKEHKEH

  BalasPadam
 5. SLAM BRO JEFF, MAHKAMAH ADIL!!!! HAKIM BERWIBAWA!!!! HIDUP MAHKAMAH!!!! HIDUP HAKIM!!!!

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda