Selasa, 8 Januari 2013

PEMILIHAN CEC DAP PARTI UNTUK SUKU SAKAT DAN KRONI


SEPERTI MENGAJAR ANAK KETAM BERJALAN, DAP YANG LANCANG MENGKRITIK SPR DALAM MENGENDALI PILIHANRAYA SECARA TELUS AKHIRNYA TERPANCUL JUGA BAHAWA DIA MACAM IBU KETAM YANG NAK AJAR ANAK KETAM BERJALAN, GERAKAN BERSIH 1.0 DAN 2.0 HANYA SANDIWARA DAP DAN PAKATAN PEMBANGKANG.

DALAM MESYUARAT CEC  DAP BARU - BARU INI PADA 15 DIS 2012, SEMUA KITA DAPAT MENGGUNAKAN KEPALA OTAK UNTUK BERFIKIR BAHAWA OPERA YANG DILAKONKAN OLEH DAP UNTUK MENUTUP PERANGAI DAN KELAKU SEBENAR DAP IAITU "RACIST" DIATAS KEPUTUSAN YANG DIUNDI SENDIRI OLEH AHLI PERWAKILAN DAP DARI SELURUH NEGARA YANG BERKEPUTUSAN TOLAK CALON CEC DARI BANGSA MELAYU.

AKHIRNYA LIM KIT SIANG, LIM GUAN ENG DAN KARPAL PENING KEPALA DAN TERPAKSA CARI HELAH DAN MENGGUNA KUASA VETO SEPERTI PEMERINTAH DIKTATOR MEMINDA KEPUTUSAN AGAR ORANG KUAT LGE SEORANG MUSLIM BERDARAH  CINA/MELAYU UNTUK DIMENANGKAN JUGA, TUJUAN BAGI MEREDAKAN KRITIKAN DAN HENTAMAN LUAR BAGI MENUTUP WAJAH RACIST DAP, SETIDAKNYA BAGI KETIGA - TIGA DIKTATOR DAP INI BERFIKIRAN AKAN ADA JUGA MELAYU YANG BUTA HATI AKAN ANGGUK - ANGGUK KEPALA.

SEPERTI KATA TUN MAHATHIR, KEPUTUSAN PEMILIHAN CEC DAP BENAR DAN BETUL, TAPI KEPUTUSAN ITU TIDAK MENYOKONG CALON MELAYU DAN PERLU DIBUAT SESUATU UNTUK PULIHKAN KEMBALI IMEJ DAP DAN PERLU UNTUK DIPANCING UNDI MELAYU KONONNYA DAP TIDAK RECIST.

MASAKAN KESILAPAN KIRAAN UNDI BEZA NYA HINGGA RATUSAN UNDI, SILAP KIRA LOJIKNYA HANYA 1, 2,3,4,5 UNDI SAJA YANG MUNGKIN PENGGIRA UNDI TERLEPAS PANDANG.

MASAKAN UNTUK MENGESAH KESILAPAN UNDI MEMAKAN MASA HINGGA 3 MINGGU KE SEBULAN SELEPAS CEC, YANG SEPANTUTNYA KAUNTER CHECK UNDI SUDAH DIKIRA BUKAN SEKALI TENTUNYA 2 KE 3 KALI UNTUK DISAHKAN DAN BARU DIUMUMKAN KEPADA PERWAKILAN, TIDAK LOJIK MEMAKAN MASA HINGGA 3  MINGGU.

MASAKAN HANYA SEORANG SAJA YANG TERLIBAT DALAM KESILAPAN, DAN SEORANG ITU ORANG KUAT LGE SEORANG MUSLIM BERDARAH CAMPURAN  CINA/MELAYU YANG JUGA SETPOL LGE, KENAPA TIDAK CALON MELAYU YANG LAIN ATAU CALON INDIA YANG LAIN MAHU PUN CINA YANG MENDUDUKI TEMPAT KE 21,22,23 DAN SETERUSNYA

MASAKAN KESELURUHAN JAWATANKUASA CEC YANG TERPILIH  TIDAK TERLIBAT DENGAN KESILAPAN UNDI DAN SEHARUSNYA SEMUA SEKALI DIBATALKAN PENGUNDIAN MEREKA DAN PEMILIHAN BARU PERLU DIJALANKAN, KENAPA HANYA CALON YANG MENDAPAT TEMPAT KE 20 SEORANG SAJA YANG DIGUGURKAN.

MASAKAN HANYA DARI TEMPAT KE 27 ZAIRIL MELONJAK KE TEMPAT 20, MENONJAH JATUH CALON 21, 22,23 DAN SETERUSNYA UNTUK DUDUK DI TEMPAT KE 20 MANAKALA CALON 20 VINCENT WU SEBELUM INI MENANG DITEMPAT AKHIR JATUH TERUK KE TEMPAT 26.

AKHIRNYA KITA SEMUA TAHU BAHAWA DAP EKORNYA PENUH DENGAN TAIK, AKHIRNYA KITA TAHU LAUNGAN DAP UNTUK SPR BERLAKU ADIL HANYA KELUAR DARI MULUT YANG BUSUK MACAM BANGKAI, AKHIRNYA KITA TAHU BAHAWA DAP MEMANG PARTI RECIST, AKHIRNYA KITA TAHU BAHAWA KITA TELAH LAMA DI BOHONGI OLEH DAP, AKHIRNYA KITA TAHU DAP TIDAK LAYAK MEMERINTAH NEGARA SECARA DEMOKRASI KECUALI CARA DIKTATOR, AKHIRNYA KITA TAHU BAHAWA DAP HANYA UNTUK SUKU SAKAT DAN KRONI KELILING PEMIMPIN MEREKA SAJA.

AKHIRNYA KITA KENA AKUI ALLAH S.W.T MEREDHAI PERJUANGAN BN DENGAN MENUNJUKKAN KEPADA RAKYAT SATU KE SATU KURAP PAS, PKR DAN DAP UNTUK PEDOMAN KITA.

SAMA - SAMA KITA FIKIRKAN.
4 ulasan:

 1. A'kum, Wak geleng - geleng kepala memikirkan maseh ada Melayu yang sanggup diperbodohkan oleh dap.-WAKJAMU

  BalasPadam
 2. KEHKEHKEH ZAIRIL DAH BLEY TUKA AGAMADAN NAMA BROO PSL DAP KASI UNDI KESIAN ..HARKKK PTUIHH

  BalasPadam
 3. lawak...lawak...

  BalasPadam
 4. ASSALAM, WJ, JEFF, ANON, DEPA INGAT RAKYAT BOLEH DIBODOH BODOH JERK MACAM PUAK PAKATAN.

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda