Rabu, 19 Disember 2012

KOMER BONUS DAH MASUK!!!! - JANJI YANG DITEPATI


YAB DS  NAJIB TELAH MEMBENTANG BAJET RAKYAT DAN KINI  DAN TELAH DITEPATI.


SEMALAM SELURUH PEJAWAT AWAM TERSENYUM LEBAR KERANA JANJI PM UNTUK MEMBERI BONUS KEPADA MEREKA TELAH PUN MASUK KE AKAUN MASING - MASING BERSAMA GAJI BULAN DISEMBER.

SELEPAS INI 
BEBERAPA JANJI SEPERTI BANTUAN RM100 KEPADA SETIAP PELAJAR SEKOLAH RENDAH DAN MENENGGAH AKAN DISALURKAN.

SELEPAS ITU 
BAUCER BUKU 1MALAYSIA UNTUK PELAJAR IPTA DAN IPTS BERNILAI RM250 YANG TELAH DINAIKKAN OLEH PM SEMASA BAJET TEMPOHARI AKAN DISALURKAN.

SELEPAS ITU
BR1M UNTUK RAKYAT DIBAWAH PENDAPATAN RM3000 KEBAWAH AKAN DISAMPAIKAN.
SELEPAS ITU 

BR1M RM250 UNTUK WARGA PEMUDA DAN PEMUDI BUJANG AKAN DISALURKAN, PENDAFTARAN SEDANG GIAT DIJALANKAN DAN SEHINGGA KINI SEKITAR 1.2 JUTA ORANG MUDA BUJANG  TELAH MENDAFTAR.

SELEPAS ITU


KAD DISKAUN KEPADA ANGGOTA KESELAMATAN SEPERTI POLIS , TENTERA DAN PELAJAR IPTA DAN IPTS AKAN DITERUSKAN

SELEPAS ITU
BEKAS TENTERA YANG TIDAK BERPENCEN AKAN MENERIMA RM1000 TANDA PENGHARGAAN KERAJAAN BN KEPADA MEREKA.

SELEPAS ITU
BANTUAN PINJAMAN BUKU SEKOLAH DAN YURAN PERCUMA PERSEKOLAHAN AKAN DITERUSKAN KEPADA SEMUA PELAJAR SEKOLAH.

SELEPAS ITU
BANTUAN TAYAR KEPADA TEKSI AKAN DITERUSKAN.

SELEPAS ITU 
PERUMAHAN RAKYAT 1MALAYSIA AKAN DIPERBANYAKKAN

KERAJAAN BN BUKAN SEKADAR BERCAKAP YG BAIK - BAIK TAPI MELAKSANAKAN DAN MEMBUKTIKAN KEPERIHATINAN KERAJAAN BN KEPADA RAKYAT TERUTAMA RAKYAT YANG MEMERLUKAN, INI LAH JANJI YANG DITEPATI.

KERAJAAN YANG BAGAIMANA LAGI YANG KITA MAHUKAN, BANDING DENGAN NEGARA - NEGARA LAIN TIADA BANTUAN SEBEGINI DI SALURKAN KEPADA RAKYATNYA.

BANDINGKAN DENGAN KERAJAAN PAKATAN PEMBANGKANG, APA DASAR DAN WAWASAN MEREKA CIPTA DI TONJ0LKAN KEPADA RAKYAT DIBAWAH NEGERI PEMERINTAHAN MEREKA????, SEGALA NYA HANYA MENUMPANG DENGAN DASAR KERAJAAN BN TERDAHULU, JANJI SEMUANYA TINGGAL JANJI, MALAH MENIPU RAKYAT YANG MENGUNDI MEREKA, MALAH MB SELANGOR MENGATAKAN BANTUAN RM100 UNTUK IBU TUNGGAL UNTUK MEREKA YANG MENJADI AHLI PAKATAN PEMBANGKANG SAJA.

NAK DICERITA APA KERAJAAN BN DAH TEPATI JANJI TAK CUKUP TAHUN NAK DITULIS KERANA TERLALU BANYAK DAN PANJANG, CUKUP LAH SEKADAR YANG TERBARU DAN TERMAMPU UNTUK DISAMPAIKAN.

ITU LAH PERBEZAAN ANTARA KERAJAAN BN DENGAN PEMBANGKANG, SEMUA KAUM, SEMUA GOLONGAN TAK KIRA FAHAMAN POLITIK MENERIMA BANTUAN DARI KERAJAAN BN.


CONTOH MACAM PAKCIK NI


SAMA - SAMA KITA FIKIRKAN.

7 ulasan:

 1. A'kum, alhamdulillah syukur

  BalasPadam
 2. Kalau nak diharapkan anwar, kakitangan awam pun nak dikurangkannya...

  BalasPadam
 3. SLM BRO...CUMA PUAK SBLAH SNA JEK YG WAT2 BUTA..BENDA BAIK PUN SI MANGKOK FUCKATAN NAK BANGKANG TP MUKE TEBAL CM KULIT VAVI BLE DPT BANTUAN DR KERAJAAN KEHKEHKEH

  BalasPadam
 4. As'kum, patut la anak-anak wak semuanya senyum, dapat bonus rupanya, wak pesan pada anak-anak wak agar berterima kasih pada Dato Najib.-WAKJAMU

  BalasPadam
 5. Tahniah kpd kerajaan BN....TERBAIKKK!!!!

  BalasPadam
 6. Agenda Palsu Muhyiddin - Pemuda & Puteri UMNO rela dibodohkan

  ~ BUKTI 1 ~

  ~ BUKTI 2 ~  UMNO dan BN sudah memerintah Terengganu hampir 50 tahun..... Tapi Kenapa Pemuda UMNO, Puteri UMNO, Wanita UMNO dan Pemimpin2 UMNO Terengganu tetap memilih jadi bodoh?

  2013 - Tahun Paling Malang Rakyat Terengganu........ Lihat sendiri bukti kalau tak percaya...

  ~ BUKTI 1 ~

  ~ BUKTI 2 ~

  ~ BUKTI 3 ~

  ~ BUKTI 4 ~

  Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang berkurang. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul.. ( Buktikan kalau saya bercakap bohong)

  Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

  Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR....

  ~ (( Budaya Samseng )) - Ahli2 Mahu Lari Dari UMNO ~

  Biarkan UMNO bersendirian... Mereka tidak mahu bersatu, kita boleh bersatu sesama kita... Mereka pentingkan perpecahan... Biarkan mereka... Mereka lebih mengutamakan keganasan untuk mengekalkan kuasa... Biarkan mereka..... Mereka hanya mahu jadi samseng... Biarkan mereka samseng selamanya....

  Biarkan pemimpin2 UMNO memperbodohkan ahli2 mereka selamanya...

  BalasPadam
 7. ASSALAM, SDR GTTBRU, SEBAB TU PAIH PERINTAH T'GANU BERTAHAN 1 TERM JERK, SEBAB MB NYA PADA MASA TU BODOH KAHKAHKAH

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda