Selasa, 15 April 2014

APA JADI PAS SELEPAS INI??????


PAS TERNYATA DAH TERSEPIT ANTARA KEPURAAN SELAMA INI PERJUANGAN POLITIK HUDUD, AHLI DAN RAKAN PAKATAN.

HUDUD DIJADIKAN BAHAN POLITIK UNTUK MENARUH KEPERCAYAAN PALSU AHLI PAS UNTUK MEMBENCI UMNO DAN MENOLAK UMNO MALAH MENGKAFIRKAN UMNO KERANA DIKATAKAN MENOLAK HUDUD,  BAGI TEMAN TIDAK SALAH UMNO MENOLAK HUDUD PAS KERANA HUDUD PAS ADALAH HUKUM POLITIK YANG DI TARI KAN  DAN UMNO BERKERAS KERANA HUDUD DI POLITIKKAN UNTUK MENGAUT KEMENANGAN PARTI PAS.

KINI PUAK - PUAK, MACAI - MACAI, BARUA - BARUA PAS AMAT TERSEPIT BERUK MAK YEE UNTUK BERBAHAS DAN BERDEBAT DI KEDAI KOPI DI KAMPONG - KAMPONG APABILA PUAK - PUAK UMNO DENGAN SENYUM MENYINDIR DAN MENCABAR PAS UNTUK MEMBAWA KE PARLIMEN DAN UMNO SEDIA MENYOKONG, DIKALANGAN MEREKA SAPU PUNGGONG BEREDAR DARI KEDAI KOPI DAN ADA DIANTARANYA M.C UNTUK PERGI KE KEDAI KOPI.

DAP DAN PKR MELALUI PIMPINAN MASING - MASING MENYATAKAN DENGAN KERAS BAHAWA MEREKA MENOLAK HUDUD SEKIRANYA PAS MEMBAWA KE PARLIMEN, SELARI DENGAN PEGANGAN KARPAL SINGH.

BENAR AKHIRNYA DESAKAN BEKAS TIMBALAN PRESIDEN PAS, USTAZ NASARUDDIN DAN ZULKIFLI NORDIN BAHAWA PAS KENA KELUAR DARI PAKATAN RAKYAT DAN TERBAIK BERGABUNG DENGAN UMNO UNTUK MEMPERJUANGKAN SECARA JUJUR AGAMA, BANGSA DAN NEGARA.

BAYANGKAN JIKA HUDUD DIBAWA KE PARLIMEN UMNO MEMPUNYAI 79 AHLI PARLIMEN MANAKALA PAS MEMPUNYAI HANYA 30 AHLI PARLIMEN, UNTUK MENDAPAT SOKONGAN USUL HUDUD IA MEMERLUKAN DUA PERTIGA SOKONGAN IAITU LEBIH KURANG 148 AHLI PARLIMEN, APA LANGKAH PAS UNTUK MENDAPAT SOKONGAN DUA PERTIGA?????

KINI KELIHATAN PAS SEPERTI BERUK YANG DIIKAT DI POKOK KELAPA, HANYA LAYAK DISURUH MEMANJAT UNTUK MEMETIK BUAH KELAPA, HASILNYA TUAN BERUK YANG KAYA.

P/S INI LAH MASA KETIKA NYA PAS BERGABUNG DENGAN UMNO.

4 ulasan:

 1. Api sudah memakan diri, hahahaha

  BalasPadam
 2. Puak2 pembangang mana gheti mengira..bangang nak mampos..fail MATEMATIK!!

  BalasPadam
 3. Kita sama-sama berdoa sesuatu yang terbaik untuk Melayu / bangsa dan negara. ingat PRU13 92% Cina DAP menolak Melayu.

  BalasPadam
 4. DAP cina. MCA hang pun cina jugak. Bangang. Melayu bongok sebab hangpa la

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda