Selasa, 29 April 2014

MAYDAY - KEPARAT KORANG SENGSARA RAKYAT TAK ADA AIR KORANG BUAT TAK NAMPAK, GST YANG CUKAI TURUN KORANG NAK MELONCAT MACAM BERUK


ELOK LE PERJUANGKAN MASALAH BESAR RAKYAT SELANGOR YANG DUK BERGELUMANG DENGAN PELUH DAN BALDI MENAGIH AIR DARIPADA SIA - SIA MENENTANG GST YANG DIRI SENDIRI PUN TAK TAHU BIJI BUAH APA ITU GST, ADA AKAI KER NAK TENTANG GST CUKAI 6% DITUKAR DARIPADA SST CUKAI DUA KALI 15%, TAK BELAJAR ILMU HISAB KE KAT SEKOLAH MANA SATU JUMLAH YANG RENDAH. 

BETUL KATA YB DS AHMAD HUSNI, MENTERI KEWANGAN KEDUA APABILA MENGULAS KESILAPAN DAN KELEMAHAN BAJET PEMBANGKANG TAHUN LALU BAHAWA PEMIMPIN PEMBANGKANG TAK TAHU MATHEMATIK DALAM MENYEDIAKAN BAJET, JADI TAK HERAN KALAU BANYAK BERUK BERUK PEMBANGKANG MELONCAT LONCAT PADA 1 MEI NANTI MENENTANG GST.


JELAS DALAM KEPALA OTAK RAKYAT YANG KORANG NI DOUBLE STANDARD, KIRA NAK HENTAM KERAJAAN BN SAJA, NAK KONDEM APA SAJA YANG KERAJAAN BN BUAT TANPA MEMPEDULIKAN BETUL ATAU BAIK NYA APA YANG KERAJAAN BN BUAT.

SEDANGKAN RAKYAT DI SELANGOR DIBAWAH PEMERINTAHAN KERAJAAN PR MENDERITA, PAPA KEDANA , NAK PUTUS NYAWA AIR TAK ADA, KILANG - KILANG BAKAL BOLEH TUTUP YANG BOLEH AKIBATKAN RAMAI RAKYAT AKAN HILANG PEKERJAAN.

WUJUD AKTA KEBEBASAN BERHIMPUN BUKANNYA UNTUK MENGHURU HARAKAN NEGARA ATAU BUAT KERJA RETORIK POLITIK SEMATA - MATA NAK MEMENUHI NAFSU SERAKAH WALAUPUN KERAJAAN BN BUAT PERKARA YANG BAIK UNTUK RAKYAT.

KORANG KENA TAHU SEJAK 40 TAHUN LALU DEMOSTRASI NI MEMANG JADI BAHAN MAKAN BAGI ANU WAR DAN HISHAMUDDIN RAIS, MEREKA KALAU JADI APA-APA BOLEH LARI DUDUK KAT LUAR NEGARA, ITU LAH YANG HISHAMUDIN RAIS AMAL SELAMA INI BILA ADA MASALAH DIA CABUT KELUAR NEGARA.

MANA SUARA DAN KEPETAHAN ANU WAR DALAM MEMPERJUANGKAN NASIB MALANG RAKYAT MENGENAI  ISU AIR DI SELANGOR, SEDANGKAN DIA PEASIHAT EKONOMI KERAJAAN SELANGOR, SEDANGKAN PARTI DIA YANG MEMERINTAH SELANGOR, YANG KITA DENGAR DIA NAK JADI PM.

P/S NASIB KORANG LER LABU.

3 ulasan:

  1. tak pernah jumpa manusia yg tak berakal macam puak2 pembangang ni...ikut je telunjuk anuwar gampang tuh..

    BalasPadam
  2. ni namanya HARAM JADAHHHH...PUUIIHH!!!

    BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda