Selasa, 6 Disember 2011

PUAK PAS DAH LITANG PUKANG BERTANYA MANA NAK DAPAT BORANG PENDAFTARAN BANTUAN RM500 KERAJAAN BN!!!!


TEMAN BANYAK PERGI KE SEKOLAH SEKOLAH TEMPOHARI, DALAM SEJARAH DAKWA GURU BESAR DAN GURU GURU DAPAT HIMPUNKAN RAMAI IBUBAPA DALAM SATU MASA, KALAU INI DAPAT DI TERUSKAN IBUBAPA HADIR DI MESYUARAT PIBG ALANG KAH BAGUSNYA.

YANG BAGUSNYA HADIR IBUBAPA DARI SEMUA PERINGKAT BANGSA DAN PARTI, YANG PALING TERKEJUT DAKWA GURU BESAR YANG AHLI PAS SELAMA INI TIDAK HIRAUKAN SEBARANG PROGRAM SEKOLAH PALING RAMAI HADIR.

RM100 DAH DS NAJIB BAGI, INI PULAK SEDANG HEBOH DI SEMBANG HANGATKAN MACAM KOPI O PANAS DI KEDAI KEDAI KOPI DS NAJIB AKAN BERI PULAK RM500 BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA KEPADA SEMUA RAKYAT YANG BERPENDAPATAN KETUA KELUARGA YANG BERKAHWIN DIBAWAH RM3,000, MALAH IBU TUNGGAL, WARGA EMAS SEBATANG KARA PUN LAYAK UNTUK MENDAPAT BANTUAN TERSEBUT.

MENURUT YB MENTERI KEWANGAN II, DS AHMAD HUSNI HANADZLAH SEJUMLAH 5.2 JUTA ISI RUMAH YANG MELIBATKAN PERUNTUKAN BERJUMLAH RM2.6 BILLION AKAN DIBERIKAN BAGI MEMBANTU KOS SARA HIDUP RAKYAT MALAYSIA YANG BERPENDAPATAN RENDAH DAN SEDERHANA.

MENURUT DS AHMAD HUSNI BORANG PERCUMA UNTUK PENDAFTARAN MULA AKAN DIEDAR PADA 10 DISEMBER 2011 DAN TAMAT PENDAFTARAN PADA 10 JANUARI 2012 MANAKALA PEMBAYARAN AKAN DIBUAT PADA DALAM HUJUNG JANUARI DAN BULAN FEBRUARI.

DALAM BAJET 2012 YANG DIBENTANG OLEH DS NAJIB TEMPOHARI BUKAN JANJI KOSONG MACAM BAJET PEMBANGKANG, KINI IA SUDAH DIBUKTIKAN PERLAKSANAANNYA.

TEMAN DI MAKLUMKAN PUAK PUAK PAS DAH TAK SENANG DUDUK DAN SIBUK MEMBUAT TINJAUAN DAN PERTANYAAN PADA KETUA KETUA KAMPONG TAK CUKUP BERTANYA DI MASJID, DI PASAR JUMPA PUN BERTANYA, DI TEPI JALAN PUN BERTANYA, DAH MACAM KENA SAWAN, MEREKA NAK TAHU BAGAIMANA NAK DAPAT BORANG PENDAFTARAN RM500.

JANGAN RISAU LAH PAK LEBAI SEMUA DS NAJIB BAGI SEMUA ORANG YANG PENDAPATANNYA RM3000 KEBAWAH TAK KIRA LAH AWAK ORANG PAS KER, ORANG PKR KER ATAU ORANG DAP KERANA KERAJAAN BN ADALAH KERAJAAN YANG ADIL DAN BERTIMBANGRASA.

MALAH ADA JUGA YANG MUKA TAK PEMALU DIKALANGAN PEMIMPIN PEMBANGKANG KONON KONONYA NAK SIBUK JUGA EDAR BORANG DAN BUAT PENDAFTARAN, SEDAR LAH YEOP DUIT TU KERAJAAN BN PUNYA.

KOMEN,

APA LAGI YANG RAKYAT MAHU KAN RM100 DIBERI, YURAN PERSEKOLAHAN PERCUMA, ANAK BELAJAR IPTA DAPAT RM200 BAUCER BUKU, KAKITANGAN KERAJAAN DAPAT RM1000 BONUS YANG DIBAGI 2 KALI, RM500 BAGI, PESARA ANGGOTA KESELAMATAN DAPAT TOKEN RM3,000, TAK MASUK LAGI SEJAK MERDEKA LAGI SUBSIDI MINYAK, TEPUNG, GAS, GULA DAN SEBAGAINYA INI TAK TERMASUK LAGI LAIN LAIN INSENTIF YANG DIUMUMKAN OLEH DS NAJIB DAN KERAJAAN BARISAN NASIONAL.

MAKA ITU JANGAN PIKIR PIKIR LAGI, HANYA KERAJAAN BARISAN NASIONAL LAH SATU SATUNYA KERAJAAN YANG BOLEH DAN LAYAK MEMERINTAH MALAYSIA, OLEH ITU JOM KITA UNDI BN DI PILIHANRAYA UMUM NANTI.

APA PUN SABAR LAH PENGUMUNAN YAMG AKAN DI BUAT OLEH KEMENTERIAN KEWANGAN NANTI BAGAIMANA PROSESNYA DAN BAGAIMAN NAK DAPAT BORANG PENDAFTARAN TERSEBUT DALAM SEDIKIT MASA LAGI INSYAALLAH.

BARVO DS NAJIB BUAT PUAK TAK BERSYUKUR MACAM CACING KEPANASAN. ZAASSSSSSSSS

P/S TEMAN TAK LAYAK WEHHH KIRA PUNYA KIRA CAMPUR GAJI BINI LEBIH RM1.00 PENDAPATAN TEMAN RM3,001 ADUSSSS.


5 ulasan:

 1. KEHKEHKEH GUA BRANI KRAT JARI GUA BROO KLU PUAK PASRAEL SEGAN NK AMIK DUIT RM500 TUUU..BAB KUTUK NO 1..TP BAB SAPU DUIT EHSAN KERAJAAN PUN NO 1 GAK!..LIGAT MCM LI'PAS'! KEHKEHKEH ADOIYAIIIII

  BalasPadam
 2. SALAM, BRO MASA TU DIA JADI PULAK CICAK KOBENG TUKAR KALER BADAN JADI MERAH.KAHKAHKAH

  BalasPadam
 3. Yang Amat Berhormat Dato Seri Abd Najib Tun Razak Perdana Menteri kita memang seorang pemimpin negara yang amat perihatin dengan rakyat ini terbukti dengan kelulusan dan pemberian bantuan kepada semua peringkat rakyat yang korperat dijaga, yang pertengahan dijaga, yang sederhana dijaga, yang miskin dijaga, yang muda dijaga, yang tua pun dijaga, pekerja swasta dijaga, pekerja kerajaan dijaga. terima kasih kepada Perdana Menteri Malaysia.

  BalasPadam
 4. mana ada kerajaan satu yang perihatin sehingga memberi berbagai-bagai bantuan kepada rakyat nya sampai hal dalam rumah pun kerajaan malaysia ambil tahu, hanya kerajaan BN pembela rakyat. Wak Jamu

  BalasPadam
 5. SALAM, SDR ANON I FOLLOWWW

  SALAM WAK JAMU, NEGARA DI DUNIA TAK BUAT MALAYSIA SUPER PRIHATIN

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda