Selasa, 3 Mei 2011

BIAR TETAPKAN PRINSIP LAWAN UMNO, TAPI PAS WAJIB KELUAR PAKATAN!!!!


PENULIS BARU - BARU INI SEMPAT MEMBUAT SOALAN CEPUMAS SECARA RAMBANG TERHADAP VIDEO SEKS ANU WAR YANG TERSEBAR DI YOUTUBE DARIPADA 10 ORANG BERBANGSA CINA, 5 ORANG MERASA AMAT MALU DENGAN SI PELAKU, 2 TAK AMBIL TAHU, MANAKALA 3 LAGI ISTILAHKAN SEBAGAI HAK INDIVIDU PELAKU.

APA YANG HENDAK TEMAN BINCANGKAN DISINI MENGENAI 3 DARI 10 MENGANGGAP IA "HAK INDIVIDU PELAKU" BERMAKNA APABILA MELIBATKAN SEKS HARAM IA ADALAH HAK MEREKA, MUNGKIN PADA PENDAPAT TEMAN 1) KERANA ITU SUDAH MENJADI AMALAN KEPADA MEREKA DAN IA ADALAH NORMAL KEHIDUPAN MEREKA ATAU 2) AGAMA MEREKA TIDAK MELARANG, ATAU PUN 3) SENTIMEN SOKONGAN MEREKA KEPADA ANU WAR.

SEBAB ITU JIKA CHUA SOI LEK MELETAK JAWATAN TETAPI DAPAT MEMENANGI KERUSI PRESIDEN MCA MALAH CSL MENGATAKAN "PERKARA YANG DILAKUKAN ITU PUN JUGA BIASA DILAKUKAN OLEH ORANG LAIN, CUMA SAYA TIDAK BERNASIB BAIK", INI DILIHAT BAHAWA MASYARAKAT CINA TIDAK MENJADIKAN SEKS HARAM INI SATU KESALAHAN ATAU DOSA.

DALAM KES ANU WAR, DAPIG DILIHAT SELAMBA DENGAN ISU TERSEBUT, MALAH DAPIG JUGA DILIHAT DAPAT MEMPENGARUHI RAKAN DALAM PAKATAN SEPERTI PAS, JIKA KITA LIHAT PAS AGAK TERPENGARUH DAN SERBA SALAH DALAM MEMBUAT KENYATAAN, MALAH ADA PEMIMPINYA YANG BERDIAM DIRI, INI BOLEH DIANGGAP PAS SUDAH MENGADAIKAN PRINSIP KEISLAMAN NYA DEMI MENDAPAT SOKONGAN DARI KAUM CINA.

APA PUN TEMAN TERINGAT KEMBALI APA YANG TELAH DIDIDIK KEPADA TEMAN OLEH IBU BAPA SERTA GURU DAN USTAZ SEJAK DIBANGKU SEKOLAH HINGGA KE DEWASA INI BAHAWA BERZINA DALAM ISLAM ITU HARAM DAN DOSA BESAR.

DISINI PAS TERNYATA TELAH MENODAI KEPERCAYAAN AHLI - AHLINYA DAN TELAH MENCABUL PRINSIP ASAL PERJUANGAN PARTI MEREKA DENGAN MEMPERTAHANKAN SEKS HARAM YANG DILAKUKAN OLEH ORANG ISLAM SENDIRI MALAH PEMIMPIN MEREKA.

OLEH YANG DEMIKIAN SERUAN DS NAJIB TUN RAZAK, SELAKU SEORANG ULIL AMRI, PERDANA MENTERI TELAH MEMBUAT SERUAN DEMI KEBAIKAN UMAT ISLAM ITU SENDIRI AGAR TIDAK TERPALIT DENGAN DOSA YG DILAKUKAN OLEH MANUSIA LAIN, "PAS KELUARLAH DARI PAKATAN", PAS HARUS MENYAHUT SERUAN INI KERANA INGAT MENGINGATI ANTARA UMAT DITUNTUT DALAM ISLAM.

SOKONG BN ATAU TIDAK BUKAN POKOKNYA, YANG PENTING PAS HARUS KELUAR DARI PAKATAN YANG NYATA MEROSAKKAN IMAN MEREKA MALAH HARUS MUHASABAH DIRI, TENTANG LAH UMNO DAN BN JIKA ITU YANG MENJADI PEGANGAN, TETAPI PAS HARUS JUGA MENENTANG MEREKA YANG MELAKUKAN KEMUNGKARAN DAN MAKSIAT, BARU LAH ISLAM ITU DIPANDANG TINGGI DAN UMAT TIDAK TERPESONG.

4 ulasan:

 1. isle hok keno kedio, semuo isle, dah sebut dale hadih hok masok nerako dulu ore agamo, hok tu keno pike sapo kedio???

  BalasPadam
 2. SALAM, TERIMA KASIH HADIR KE BLOG TEMAN, BETOI TU TUAN, SETAN LAGI KEMARUK NAK GODA YANG BERSERBAN BESOR.

  BalasPadam
 3. MemANg la Ko OrANg MIntA KelUar SebAB NAk SENang MEnaNG PRu PEmBAnGKanG KAlah.

  BalasPadam
 4. hati2 dengan penulisan kerana takut anda dalam kancah fitnah. Adakah anda akan menjadi 4 saksi di akhirat di depan Allah akan siapa pelaku dalam video tersebut.

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda