Selasa, 1 November 2011

SAMPAH MASYARAKAT AKAN DINYAHKAN DARI PARLIMEN TAMBUNDERITA BUSUK OLEH PENDUDUK DISEKITAR KG TERSUSUN BATU 8 ULU KINTA, KG LIMTAN, TAMAN BERJAYA, BANDAR BARU PUTERA DI ULU KINTA AKIBAT TEMPAT PELUPUSAN SAMPAH MAJLIS BANDARAYA IPOH SELUAS 45 HENTAR AKAN DINYAHKAN DARI PARLIMEN TAMBUN SEBELUM AKHIR TAHUN 2011, ITU LAH JANJI DATUK BANDAR IPOH, DATO RASHIDI HASHIM.

YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH, AHLI PARLIMEN TAMBUN AMAT SENSITIF DENGAN TEMPAT PELUPUSAN SAMPAH INI DAN TELAH BERJUANG SEJAK MULA MENJADI AHLI PARLIMEN TAMBUN LAGI UNTUK MEMINDAHKAN KAWASAN CELAKA INI KE TEMPAT LAIN YANG LEBIH SESUAI DAN KELUAR DARI PARLIMEN TAMBUN AKHIRNYA MENCAPAI KEJAYAAN, BELIAU MEMINTA AGAR MAJLIS BANDARAYA IPOH BERTINDAK SECARA SERIUS DAN CEPAT UNTUK MEMINDAHKAN MASALAH YANG SEKIAN LAMA MENGHANTUI PENDUDUK DISEKITAR KAWASAN PELUPUSAN SAMPAH MAJLIS BANDARAYA IPOH INI SEPERTI YANG TELAH DIJANJIKAN.
SEMASA BERMESYUARAT DENGAN DATUK BANDAR IPOH PADA 13 OKTOBER 2011 YANG LALU, YB DS AHMAD HUSNI TELAH MEWAKILKAN PEGAWAI KHAS YANG JUGA PEGAWAI PERIBADI BELIAU EN. SUHAIMI DIN UNTUK BERTEMU DAN BERMESYUARAT SECARA BULANAN DENGAN DATUK BANDAR IPOH DAN TELAH MEMBANGKITKAN PERKARA PERPINDAHAN TEMPAT PELUPUSAN SAMPAH INI DI SETIAP MESYUARAT BERSAMA MBI MALAH DI DALAM SETIAP MESYUARAT MAJLIS TINDAKAN DAERAH KINTA YANG DIPENGERUSIKAN OLEH PEGAWAI DAERAH KINTA PERKARA YANG SAMA SERING DIDESAK DAN DIBANGKITKAN OLEH WAKIL AHLI PARLIMEN TAMBUN DAN YB DATO RUSNAH KASSIM, ADUN HULU KINTA.

ALHAMDULILLAH, DATUK BANDAR IPOH BERJANJI BAHAWA PERSEDIAAN UNTUK PERPINDAHAN SUDAH DIPERINGKAT AKHIR DAN AKAN MENYELESAIKAN ISU TERSEBUT SEBELUM AKHIR TAHUN 2011, BERITA INI AMAT MENGEMBIRAKAN PENDUDUK DI SEKITAR TG RAMBUTAN.

MENURUT KETUA KAMPUNG TG RAMBUTAN, EN AYOB ZENAL, BERITA INI AMAT MELEGAKAN DAN BERHARAP MBI DAPAT MENGOTAKAN JANJI JANJI MEREKA DEMI KESEJAHTERAAN PENDUDUK.

SEORANG PENDUDUK VETERAN DI KG LIM TAN, EN NGOR JUGA MENYAMBUT BERITA GEMBIRA TERSEBUT DAN MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA YB DS AHMAD HUSNI DAN YB DATO RUSNAH KASSIM YG SENTIASA BERJUANG UNTUK PERPINDAHAN KAWASAN TERSEBUT, KERANA KG LIM TAN YANG TERHAMPIR SEKALI DENGAN KAWASAN PELUPUSAN SAMPAH TERSEBUT.

MANAKALA EN. TAHIR KETUA KAMPUNG TERSUSUN BATU 8/BANDAR BARU PUTERA MENGHARAPKAN MBI MENYEGERAKAN PERPINDAHAN TERSEBUT KERANA BAGI BELIAU 1 HARI AMAT BERMAKNA UNTUK RAKYAT DI TG RAMBUTAN UNTUK MELIHAT TAPAK TERSEBUT HILANG DARI PANDANGAN MATA.

KOMEN,

PEMIMPIN PEMIMPIN BN SENTIASA MEWAKILI RAKYAT DALAM MEMPERJUANGKAN KEPERLUAN RAKYAT DEMI KESEJAHTERAAN RAKYAT, WALAU APA PUN RINTANGAN USAHA DAN TERUS BERUSAHA AKHIRNYA AKAN BERJAYA JUGA, ITU LAH DINAMAKAN PERJUANGAN.

BUKAN SEPERTI PEMBANGKANG MULUT BUSUK MACAM SAMPAH, HANYA PANDAI DAN BIJAK MENUNDING JARI KEPADA UMNO DAN BN DALAM APA JUA ISU, HANYA BERKOKOK MENCARI SALAH TETAPI SATU KERJA PUN TAK DILAKUKAN.

5 ulasan:

 1. As'kum, harap ia menjadi kenyataan dan terima kasih pada ahli Parlimen Tambun diatas keperihatinan selama ini akhirnya berjaya juga.

  BalasPadam
 2. SALAM, SDR ANON, BUKAN SENANG UNTUK MEMINDAHKAN KAWASAN YG SEKIAN LAMA DIGUNAKAN UNT PELUPUSAN SAMPAH BUKAN SEKADAR DI ULU KINTA TAPI DI SEMUA TEMPAT DI NEGARA INI IA MENJADI ISU, MUNGKIN PEMBANGUNAN DAN KAW PERUMAHAN DIBANGUNKAN AGAK PESAT HINGGA MEREBAK BERHAMPIRAN TEMPAT BUANG SAMPAH YANG DAH MEMANG ADA DISANA TERLEBIH DAHULU.

  WALAU PUN BEGITU DDIN DIFAHAMKAN YB DATO HUSNI DAN DATO RUSNAH TERUS MENERUS BERUSAHA SEKIAN LAMA UNTUK PASTIKAN PERPINDAHAN ITU BERLAKU DAN ALHAMDULILLAH KINI JADI KENYATAAN DAN DIPINDAHKAN DI PAPAN LAHAT.

  BalasPadam
 3. Tahniah kepada Dato' Seri Husni Dan dato' Rusnah yang perihatin kepada rakyat.... menepati slogan rakyat didahulukan

  BalasPadam
 4. SALAM BRO NAGAMALAYA2011, TQ HADIR KE BLOG TEMAN.
  TEMAN BOLEH RASA CUKUP BANYAK PERUBAHAN YG BERLAKU DI KAWASAN PARLIMEN TAMBUN... MALAH ISU SAMPAH INI CABARAN YG CUKUP BESAR TETAPI INSYAALLAH AKHIRNYA AKAN SELESAI MENJELANG 2012, SYABAS DS HUSNI DAN DATO RUSNAH.

  KITA UNDI BN

  BalasPadam
 5. KITA:

  - TOLAK PR
  - HAPUS JING - GAY

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda