Rabu, 14 Disember 2011

DR HASSAN ALI LEBIH SESUAI BERJUANG DIDALAM UMNO???????


PENULIS SIMPATI DENGAN DATO DR HASSAN ALI, PERJUANGAN IKHLAS NYA DI PANDANG DURI DALAM DAGING OLEH PIMPINAN TINGGI PAS MALAH DIA DIANGGAP SEBAGAI MUSUH DALAM SELIMUT OLEH PEMIMPIN PAS NEGERI DAN PUSAT, MALAH MEREKA CURIGA AKAN KESETIAANNYA.

TEKANAN DEMI TEKANAN TERPAKSA DIHADAPI KESEORANGAN WALAUPUN BERSTATUS SEBAGAI PESURUHJAYA PAS NEGERI SELANGOR, HORMAT ORANG PAS PADA BELIAU SUDAH TIADA.

TERHEBAT APABILA HASSAN ALI MENGHADAPI TEKANAN DAHSYAT ISU SERBUAN JAIS KE GEREJA DAN ISU MURTAD DI SELANGOR, ISU JUALAN ARAK DI MINI MARKET, ISU KANDANG BABI, ISU PUSAT HIBURAN, ISU AZAN, ISU TANAH KUIL, BELIAU DI TEKAN OLEH DAPIG MALAH LEBIH MALANG TEKANAN DAPIG TERHADAP HASSAN DI SOKONG OLEH SEKUTU MEREKA PKR, PAS BERDIAM DIRI TANPA BERANI MEMBELA, BAGI MEREKA BIAR HILANG SEORANG RAKAN JANGAN SEKALI HILANG SEKUTU MEREKA DAPIG DAN PKR, KERANA PAS ADALAH PARTI BAYANGAN HITAM JAHAT YG MUNCUL DI TEMPAT TERANG AKAN HILANG DI TEMPAT GELAP.PADA HEMAT PENULIS, DR HASSAN ALI LEBIH SESUAI, LEBIH SENONIM, LEBIH TENANG BERJUANG DALAM UMNO, HASSAN ALI DILIHAT RELEVAN BERADA DALAM UMNO YANG TENTUNYA LEBIH MENGAMALKAN KETERBUKAAN DALAM MEMPERJUANG KAN BERBAGAI ISU TANPA SEBARANG TEKANAN DARI MANA MANA PARTI KOMPONEN UMNO KERANA UMNO JELAS MEMPERJUANGKAN AGAMA, BANGSA DAN NEGARA.

MALAH UMNO LEBIH BERSIKAP PROMOTION PARTI, PARTI YANG MEMBERI RUANG PADA MANA MANA PEMIMPIN YANG INGIN BERKHIDMAT, BUAT LAH TANPA SEKATAN SELAGI IANYA TIDAK MELANGGAR PERLEMBAGAAN PARTI DAN MEROSAKKAN PARTI TERUTAMA DEMI MEMBELA RAKYAT.

SOK...SEK.... SOK.... SEK... YANG TEMAN DENGAR KEMUNGKINAN YANG TEMAN UTARAKAN INI MUNGKIN MENJADI KENYATAAN. ZASSSSSSSS

4 ulasan:

 1. assalamualaikum, dato hasan ali mesti la kena pandai maki hamun orang UMNO, pakai tak boleh la batik, kot, songkok, kena la pakai jubah, serban, simpan janggut, dahi kena la hitam sikit baru la diterima duduk dalam jemaah dan jadi alim ulamak PAS.- WAKJAMU

  BalasPadam
 2. Biasa lah politik melayu, PHD x bole d pisah kan, x bole ckp lebih ada cctv bos marah.

  BalasPadam
 3. YaNG AwaK SebUk HaL oRaNG LAin Ni ApASal, AwaK Nk JAdI BAtu RoNson kEr. BulLShiT

  BalasPadam
 4. SALAM, WAK JAMU PAHIT DITELAN ITU LUMRAH MANUSIA, HASSAN PESAING KEPADA BEBERAPA ORANG PEMIMPIN PAS DI SELANGOR, SEBELUM DIA BUNUH AKU BAIK AKU BUNUH DIA DULU INI SEMUA POLITIK KEKUASAAN.

  SDR. ANON 1, TQ HADIR KE BLOG SAYA, BETUL TU...TAK DAPAT DIUBAH UBAH SEJAK AZALI LAGI.

  SDR. ANON 2, TQ HADIR KE BLOG SAYA, NEGARA KITA MENGAMALKAN DEMOKRASI, TEMAN HANYA MENULIS TERSERAH KEPADA PEMBACA UNTUK MENILAINYA, TAK MAHU BACA PUN TAK APA, BLOG SAYA BUKAN POPULAR SANGAT, THANKS SEKALI LAGI. ZASSSSSS

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda