Rabu, 13 Jun 2012

LIM KIT SIANG DAN MINERAL WATER


DIDEWAN PARLIMEN LIM KIT SIANG MEMPERLEKEHKAN KESERIUSAN KERAJAAN DALAM MENANGANI RUSUHAN BERSIH 3.0, LKS DENGAN NADA SINIS MENGATAKAN KERAJAAN BN TAKUT AKAN BOTOL MINIRAL YG DIGUNAKAN PERUSUH MEMBALING OBJEK TERSEBUT KEPADA POLIS.

DS NAZRI TAN SRI YEOP AZIZ MENASIHATKAN LKS DAN PEMBANGKANG JANGAN MEMPERKECILKAN BOTOL MINIRAL KERANA BERMULA DARI BOTOL MINIRAL LAH SEBUAH KERAJAAN SEPERTI DI MESIR, TURKI DAN LIBYA BOLEH JATUH, TETAPI DI MALAYSIA WALAUPUN PEMBANGKANG MENGGUNAKAN STRATEGI RUSUHAN UNTUK MENJATUHKAN KERAJAAN, TETAPI KERAJAAN TETAP TIDAK JATUH KERANA RAKYAT MAJORITI PERCAYA DAN SOKONG KERAJAAN.

KOMEN,

SINGKAT DAN BETAPA BODOHNYA LKS DALAM MEMPERKECILKAN ISU KESELAMATAN, CUBA KITA FIKIRKAN SEKIRANYA ADA ANASIR LAIN YANGMENGAMBIL KESEMPATAN MENGGUNAKAN BOTOL MINIRAL ATAU MOLOTOV COCKTAIL TIDAKKAH RAMAI YANG AKAN CEDERA DIKALANGAN PERUSUH, TIDAKKAH JIKA BERLAKU LETUPAN DAN RAMAI PERUSUH YANG MATI DAN CEDERA PEMBANGKANG JUGA YANG AKAN MENYALAHKAN PIHAK KERAJAAN DAN POLIS.

WA KALO NAIK KAPAL TERBANG TEMPAT DUDUK EKONOMI, LU OLANG TALAK PERCAYA KA.

CONTOH LAGI, TIDAKKAH PIHAK LAPANGAN TERBANG SELURUH DUNIA MELARANG BOTOL YANG BERISI CECAIR TERMASUK MINIRAL DIBAWA MASUK KEDALAM TEMPAT DUDUK PENUMPANG KERANA DIBIMBANGI IANYA ADALAH CECAIR YANG MUDAH MELETUP, INI SEMUA ADALAH LANGKAH LANGKAH BERHATI BAGI MENGELAK SEBARANG KEMUNGKINAN BURUK BOLEH BERLAKU.

INI LAH SIKAP PEMBANGKANG YANG KOLOT DAN JUMUD, SETIAP APA SAJA YANG MEREKA LAKUKAN MAKA KERAJAAN BN DAN UMNO TETAP DI TUDUH BERSALAH, BERKONSPIRASI WALHAL MEREKA LAH YANG SEBENARNYA BERNIAT JAHAT DENGAN MENCIPTA ISU DENGAN CARA RUSUHAN BERMULA DI GABENG, HINGGA KE ISU DONG ZHONG PERGI KE RUSUHAN PTPTN DI DATARAN MERDEKA KEMUNCAKNYA BERSHITTT 3.0, TETAPI SEMUANYA GAGAL, ITU MENGAKIBATKAN MEREKA AMAT MARAH TERHADAP KERAJAAN DAN BN.

P/S, SEBAB ITU TUNKU AZIZ KELUAR DARI DAP.

2 ulasan:

  1. hampeh punya dap

    BalasPadam
  2. elok begi dia duduk dalam keta polis tu, dan tengok macamana kalau BERSHIT baling botoi kat dia, kita tengok kencing tak kencing dia dalam seluar...

    BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda