Rabu, 21 Ogos 2013

POLIS BUKAN PENJENAYAH DAN PENJENAYAH BUKAN POLIS


RAKYAT SEJAK MUKTAHIR INI GELISAH DENGAN BERITA DI AKHBAR DAN TV SETIAP HARI MENGISAHKAN KEJADIAN JENAYAH TEMBAK MENEMBAK YANG KINI MEREBAK KEPADA LETUP MELETUP, BAGAI KAN REBAKAN VIRUS PENYAKIT YANG BERMUSIM SAJA BOLEH DIKATAKAN SETIAP HARI BERITA KEJADIAN TEMBAK MENEMBAK BERLAKU.

DALAM PADA ITU MAKA LAIN TIDAK LAIN POLIS DAN KERAJAAN LAH YANG AKAN KITA JADIKAN SANDARAN HARAPAN RAKYAT UNTUK MENJAGA KESELAMATAN KITA SEMUA.

SEKIAN HARI KITA MENDENGAR KEJADIAN PENJENAYAH MENEMBAK DAN MEMBUNUH MAKA YG TERBARU POLIS PULA BERJAYA MENEMBAK PENJENAYAH, SITUASI INI MELEGAKAN MASYARAKAT.

DALAM MASA YANG SAMA JUGA, ADA PIHAK SEPERTI PARTI PEMBANGKANG YANG TIDAK RASA MEREKA SEBAHAGIAN DARIPADA KITA SEBAGAI RAKYAT DAN MANUSIA YANG MAHUKAN KEAMANAN MENGAMBIL KEJADIAN INI SEBAGAI PELUANG UNTUK MEMBURUKKAN KERAJAAN DAN POLIS, MALAH DIANGGAP INI LAH PELUANGNYA UNTUK CUBA MENGHURU HARA KAN KESTABILAN DENGAN MENIDAKKAN TUGASAN POLIS DALAM MENJAGA KESELAMATAN DAN KEAMANAN, MASA KAN PEMBANGKANG BERIYA UNTUK MEMANSUHKAN AKTA ISA DAN YANG SEWAKTU DENGANNYA.

MAKA TIMBUL LAH TERBARU PENJENAYAH KONGSI GELAP PUN DI PERTAHANKAN KEMATIAN MEREKA DENGAN HARAPAN KONON NYA UNTUK MENDAPAT SOKONGAN DARIPADA AHLI KELUARGA SI MATI MALAH MUNGKIN JUGA DAPAT MEMPENGARUHI SESATU KAUM MANA YG TERLIBAT DENGAN KEJADIAN TERSEBUT.

DALAM SITUASI INI MAKA POLIS HARUS KITA SEBAGAI RAKYAT MEMBERI SOKONGAN PADU DALAM USAHA APA SAJA TINDAKAN SAMA ADA SECARA DIPLOMASI DALAM SATU - SATU KEADAAN MAHU PUN SECARA KERAS DAN DRASTIK DALAM SATU - SATU KEADAAN TERTENTU PENJENAYAH BERAT HARUS DILAYAN DAN DI TANGANI DENGAN KEKERASAN YANG PENTING MENGIKUT S.O.P YANG DITETAPKAN, ANGGOTA POLIS JUGA MEMPUNYAI HAK UNTUK MEMPERTAHAN KAN DIRI MEREKA DAN BERHAK UNTUK MERPERTAHANKAN TANGGUNGJAWAB YANG DIBERI OLEH RAKYAT KEPADA MEREKA.

RAKYAT TIDAK MAHU TRAUMA DENGAN KEJADIAN PISTOL DAN BOM, SEHINGGAKAN TEMAN SENDIRI TAKUT NAK BERHENTI DI TRAFFIC LIGHT.

PENJENAYAH TETAP PENJENAYAH, KAMI CINTAKAN KEAMANAN DAN KESELAMATAN.


1 ulasan:

  1. A'kum, kalau sudah terbukti dengan beberapa kes terdahulu mereka ini penjenayah dan atas maklumat masyarakat setempat yg curiga dengan kegiatan mereka, tidakan Polis betul dalam mempertahankan keselamatan masyarakat, pembangkang jangan bermain api dalam isu jenayah berat, kita boleh lihat apabila penjenayah mendapat pembelaan dari pembangkang, kumpulan - kumpulan ini sudah mula berani menonjolkan diri mereka dengan memaparkan logo - logo kumpulan mereka, ini membuktikan mereka mencabar pasukan keselamatan kita, wak sokong tindakan tegas Polis.-WAKJAMU

    BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda