Rabu, 29 Januari 2014

KENAPA ANU WAR MEMILIH DI KAJANG DAN SELANGOR?????? SPR DAN SPRM KENA BERTINDAK, JUTAAN WANG RINGGIT AKAN DIBAZIRKAN


MUNGKIN ADA KEBENARAN KENAPA ANU WAR MEMILIH DI KAJANG DAN NEGERI SELANGOR DAN TIDAK DI PULAU PINANG TEMPAT TUMPAH DARAH BELIAU,

1) GAJI MENTERI BESAR YANG TINGGI KURANG RM750 NAK SAMPAI RM30 RIBU, ITU BELUM MASUK PELBAGAI CLAIM DAN ELAUN.

2) SELANGOR SEBUAH NEGERI YANG MAJU

3) BERSEBELAHAN DENGAN PUTRAJAYA INI AMAT PENTING UNTUK MOTIVASI PADA DIRI BELIAU.

4) PIMPINAN PR YANG KESELURUHANNYA JENIS CUCUK HIDUNG

5) MEMBERI BELIAU BERBAGAI PRIVILAGE SETELAH PERISTIWA MEMALUKAN DIRI BELIAU DITAHAN DARI MEMASUKI JEPUN, KINI BELIAU BEBAS KEMANA SAJA DENGAN KEISTIMEWAAN SEBAGAI KETUA NEGERI DAN DENGAN BERBAGAI CLAIM AKAN DIPEROLIHI

6) MEMPUNYAI KUASA YANG AKAN DIGUNAKAN KERANA BELIAU DIHIMPIT DENGAN DESAKAN DAN BAGI MEMENUHI NAFSU SERAKAH DAN PERMINTAAN PELBAGAI DARI PIMPINAN PR DAN AHLI PKR SEPERTI PROJEK DAN SEBAGAINYA.

7) DAPAT MEMPERBODOHKAN PIMPINAN TERTINGGI PKR SEPERTI PERGADUHAN ANTARA TAN SRI KHALID DAN AZMIN ALI, UMPAMA 2 ORANG BERGADUH, SENANG - SENANG BIAR AKU YANG JADI MB, SIAPA PUN TAK BOLEH PERTIKAIKAN.

8) MENYERANG KERAJAAN PERSEKUTUAN DENGAN LEBIH HEBAT LAGI, UNTUK BELIAU MELANGKAH KE TANAH SEBELAH PUTRAJAYA.

RUMUSANNYA,

SEMATA - MATA UNTUK MEMUASKAN NAFSU UNTUK MEMBUKTIKAN KEPADA RAKYAT MALAYSIA DAN DUNIA BAHAWA AKU ANU WAR HEBAT DAN PERKASA.

SEGALA NYA BOLEH DIBUAT OLEH ANU WAR.

KETIRISAN, PEMBAZIRAN, RASUAH, KRONI HANYA WAYANG SEMATA - MATA, KERANA APA YANG BERLAKU DI KAJANG TERBUKTI PEMBAZIRAN BESAR BERLAKU TANPA SEBAB DAN TIADA RASA TANGGUNGJAWAB BELIAU SELAKU PEMIMPIN PR.

JELAS DEMOKRASI DI PERMAINKAN OLEH PR.

CADANGAN,

SPR KENA MENGKAJI SEMULA AKTA PILIHANRAYA, PERLETAKAN JAWATAN TANPA SEBAB, SESUATU AKTA TEGAS DAN BOLEH MERUGIKAN PIHAK YANG MELETAK JAWATAN PERLU DIBUAT SEPERTI CONTOH PRK TIDAK PERLU DIADAKAN DAN PARTI YANG MELETAK JAWATAN DIANGGAP TERBATAL DAN CALON DARI PARTI YG BERTANDING KETIKA PRU YANG MENDAPAT UNDI KEDUA TERTINGGI DI SAH KAN DAN DILANTIK SEBAGAI WAKIL RAKYAT. MANAKALA PARTI YANG MELETAK JAWATAN DIHARAMKAN BERTADING PADA MASA DEPAN DI KAWASAN YANG TERLIBAT.

SPRM DAN SPR TANPA PERLU SEBARANG ADUAN TERUS DIBERI KUASA MENYIASAT INDIVIDU SERTA SELURUH KELUARGA NYA BAGI MENGELAK SOGOKAN DAN SALAH LAKU RASUAH.

RAYUAN,

PENGUNDI KAJANG DAN RAKYAT KESELURUHANNYA WAJIBLAH MENGGUNAKAN AKAL YANG WARAS, EMOSI YANG TENANG BAGI MENILAI TINGKAH LAKU SEBEGINI.

1 ulasan:

  1. Manusia yang bongkak dan tidak bermoral, sanggup melakukan apa saja demi suvival politik dirinya yang rakus.

    BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda