Khamis, 18 September 2014

SEKITAR MESYUARAT PERWAKILAN UMNO BAHAGIAN TAMBUN

YB DS AHMAD HUSNI MEMBERI UCAPAN ALU ALUAN

UMNO BAHAGIAN TAMBUN TELAH MENGADAKAN MESYUARAT PERWAKILAN NYA PADA 14 SEPTEMBER 2014 DI DEWAN KOLEJ SAINS BERSEKUTU TG RAMBUTAN DI HADIRI OLEH 1500 PERWAKILAN DAN PEMERHATI.

POSSING KETUA UMNO BAHAGIAN TAMBUN

USUL PERPADUAN DITEKAN TERMASUK MENYENTUH MENGENAI KEHARMONIAN DAN KESATUAN ANTARA KAUM MENJADIKAN NEGARA MALAYSIA BERKUASA DI ASEAN, ASIA DAN GLOBAL,

 MEMPERKUKUHKAN KEDUDUKAN MELAYU DAN BUMIPUTRA DENGAN MENINGKATKAN SOSIO EKONOMI, ILMU PENDIDIKAN, HUBUNGAN ANTARABANGSA, PEMERKASAAN SOSIAL MEDIA, PERANCANGAN STRATEGIK DAN NILAI TINGGI DALAM HUBUNGAN, BANTUAN KEPADA RAKYAT PELBAGAI KAUM, PRINSIP "SINGLE COMMAND" DENGAN MEMBERI SOKONGAN PADU KEPADA KEPIMPINAN YAB DS NAJIB TUN RAZAK SELAKU PRESIDEN UMNO DAN YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH SELAKU KETUA UMNO BAHAGIAN TAMBUN.

YB DS AHMAD HUSNI, YB DATUK AMINUDDIN DAN SDR AZIZOL KAMA MENGIRINGI PERASMI DATO SOHAIMI SHAHDAN, MKT

DARI KIRI, TN HJ SAFRI ABU, KETUA PEMUDA SEMPORNA, EN. ADINAN DIN, HJ NASIR ISMAIL DAN SDR SUHAIMI DIN.

MENGSASARKAN KEMENANGAN 2/3 DI PARLIMEN PADA PRU 14 DAN MENYIAPKAN DIRI MENGHADAPI PRU 14 DENGAN SASARAN 15,000 MAJORITI DI PARLIMEN TAMBUN.

PERWAKILAN DAN PEMERHATI

DARI KIRI, SDR. IQBAL, SDR. NOREE DAN SDR. ZABIDI

USAHA MEMPERKASAKAN KAUM MELAYU DAN BUMIPUTERA DI BERI KEUTAMAAN DALAM PERANCANGAN KERAJAAN PUSAT, NEGERI, KEMENTERIAN, GLC, SEDC DAN YAYASAN DENGAN TIDAK LUPA MENAIKTARAFKAN HIDUP GOLONGAN MISKIN ANTARANYA PEMILIKAN ASET TANAH, PERUMAHAN DAN RUMAH KEDAI DAN BANGUNAN KOMERSIAL, MEMODERSASIKAN KAWASAN LUAR BANDAR KERANA SEBAHAGIAN BESARNYA GOLONGAN BERPENDAPATAN RENDAH TINGGAL DI LUAR BANDAR.

PEMERHATI DARI CAWANGAN TAMAN PERPADUAN

AGENDA PEMBANGUNAN USAHAWAN MELAYU BUMIPUTERA MESTI DILAKSANAKAN SECARA EFEKTIF, EFISYEN DAN BERORENTASIKAN PENGHASILAN (RESULT BASED) MENETAPKAN TEMPOH WAKTU. SATU BLUEPRINT STARTEGIK HENDAKLAH DISEDIAKAN MEMBARISKAN SASARAN USAHAWAN BERWIBAWA DILAHIRKAN MELIBATKAN PUSAT, NEGERI AGENSI, GLC DAN YAYASAN DIBERI SASARAN DAN INDEKS PRESTASI UTAMA DAN DIPANTAU SECARA BERKALA.

PEKELILING UMNO BAHAGIAN TAMBUN

PEKERJA SWASTA MELAYU BUMIPUTERA HENDAKLAH DIBERI LATIHAN KEMAHIRAN BAGI MENINGKATKAN GAJI PEKERJA SEKTOR SWASTA.

KEMENTERIAN PELAJARAN HENDAKLAH MENYEDIAKAN DATA SASARAN PENCAPAIAN PELAJAR SEKOLAH DAN IPTA.

NYANYIAN LAGU BERSATU, BERSETIA BERKHIDMAT

JABATAN STATISTIK HENDAKLAH MENYEDIAKAN DATA TARAF PENDAPATAN MELAYU BUMIPUTERA MENGIKUT LOKASI, SEKTOR, BANDAR DAN LUAR BANDAR SERTA JENIS BIDANG YANG DICEBURI.

PEMBENTANG USUL CLR. MAZLAN ABD RAHMAN, KETUA PENERANGAN UMNO BAHAGIAN TAMBUN

KAUM CINA DAN INDIA YANG KETINGGALAN DALAM ARUS PERDANA HENDAKLAH JUGA DIBERI PERHATIAN SUPAYA GOLONGAN INI TERKELUAR DARI DAERAH KEMISKINAN.

PERASMI MENYAMPAIKAN UCAPAN                                                            KETUA BAHAGIAN, TIMBALAN KETUA BAHAGIAN DAN NAIB KETUA BAHAGIAN MEMBUAT PENGGULUNGAN DI UCAPAN PENANGGUHAN

PEWAKILAN DAN PEMERHATI YANG HADIR

DARI KIRI KETUA WANITA MANJOI, KETUA WANITA KDAS 3, KETUA WANITA MANJOI BARU TAMBAHAN, BELAKANG, KETUA WANITA KDAS 2 HUJUNG DAN KETUA CAWANGAN KDAS 1

PUTERI BAHAGIAN TAMBUN YANG COMEL-COMEL


PENGULUNGAN OLEH YB DS AHMAD HUSNI KETUA UMNO BAHAGIAN TAMBUN

APABILA PEMERKASAAN MELAYU BUMIPUTERAMENCAPAI HASIL DAN KAUM - KAUM CINA DAN INDIA SAMA - SAMA DUDUK DI ARUS PERDANA, MAKA AKAN TERCAPAILAH VISI SATU MALAYSIA YANG DI RANGKA OLEH UMNO YANG AKAN MEMBAWA NEGARA MALAYSIA YANG PROGRESIF, AMAN, STABIL, HARMONI DAN SEJAHTERA SERTA BERADA DI KEDUDUKAN TINGGI DI KALANGAN NEGARA- NEGARA MAJU DUNIA.

TAHNIAH UMNO BAHAGIAN TAMBUN


8 ulasan:

 1. TAHNIAH UMNO TAMBUN - MARAN PAHANG

  BalasPadam
 2. Terima kasih buat YB DS Ahmad Husni yang merasmikan mesyuarat Umno Bahagian Selayang tempoh hari, Satu pembaharuan dan satu pencetus semangat buat kami warga Umno Selayang dengan persembahan multi media yg berkesan dan amat menyentuh hati. Sayu mendengar kisah2 teladan oleh DS tentang kisah Melayu, Agama, bangsa dan Negara serta berkaitan peribadi beliau.. Suara DS Ahmad Husni adalah anugerah Allah kerana mendengarnya sangat terkesan di hati.. Moga DS akan terus maju jaya dalam kehidupan serta sentiasa mendapat perlindungan dan rahmah keberkatan Allah s.w.t. Amin.

  Warga Umno Selayang.

  BalasPadam
 3. Sdr Tanpanama 18 dan 19 sept, terimakasih meninggalkan komen disini, cara tersendiri yang di persembahkan oleh YB DS ahmad Husni sebetulnya memang memberi kesan dan mudah difahami oleh semua golongan.

  BalasPadam
 4. Sdr Ceo Siber, thanks beri komen, Adam Adli tidak mewakili anak muda dalam negara ini, berjuta lagi anak muda di negara ini yang berlawanan dengan perangai dan sikap budak tersebut, berapa ramai pulak anak muda yang telah maju dan berjaya dalam berbagai sektor dan karier masing2 yang berjaya di wujudkan oleh kerajaan BN, berapa ramai anak muda yang bersikap patriotik dan berdisiplin dan menghormati lunas2 undang2 di negara kita, setiap negara mempunyai undang2 yang perlu dipatuhi oleh rakyat, setiap kesalahan sekiranya terdapat laporan polis yang dibuat mana2 rakyat, Polis berhak menyiasat dan ada kes akan di bawa ke Mahkamah, kenapa highlight kes budak ni saja yang kena, kena membisu apabila anwar dan pemimpin pembangkang yg dilepas dari beberapa tuduhan oleh mahkamah, kenapa jika kena kepada pengikut pembangkang mahkamah dan UMNO mesti dipersalahkan, sesiapa saja jika ada bukti tetap akan kena hukuman oleh mahkamah, mahkamah sistem yang perlu kita hormati.

  sekiranya ada berlaku hasutan atau sebagainya di pihak UMNO sdr buktikan, buat laporan polis, ini tidak sekadar hanya retorik dan tuduhan melulu hanya untuk politik mengelirukan rakyat,

  ramai sudah anak muda yang di beri peluang oleh Kerajaan BN yang menjawat jawatan penting dalam sektor kerajaan dan swasta dan sebagainya, dalam politik Khairy tidak kah orang muda yang menjadi Menteri (adakah kerana dia UMNO anda tidak ikhtiraf dia orang muda), Muhkriz tidakkah jadi MB Kedah, Idris Harun bekas pemimpin belia tidakkah jadi CM di Melaka, CEO seperti di Prasarana Bhd, CEO di Bio Telnologi, Chairman seperti di Uda Bhd Datuk Johari, di Amanah Raya Bhd Reezal Marican dan banyak lagi, berapa ramai pemimpin dlm PR di Negeri2 meletakkan anak muda memegang jawatan dalam agensi2 kerajaan Negeri, buktikan di mana, semuanya diboloti oleh orang2 tua yg dah warga emas, Presiden UMNO pun sudah silih berganti, Pemimpin Parti Komponen BN pun sudah silih berganti bagaimana pulak dgn Presiden DAP dan PAS mahu pun PKR masih takuk lama.

  Adam terbukti menyalahi undang2 negara dan dia telah dibicarakan dan dia diwakili oleh peguam dan peguam Adam gagal membuntikan dia tidak bersalah atas bukti bukti yang ada di pihak pendawaraya dan Hakim menjatuhkan hukuman yang setimpal kepada dia, dia kena hadapi dan tanggung apa yang telah dia lakukan, itu hal peribadi dia dan TIDAK ADA KENA MENGENA DENGAN ISU DIA KONON MEWAKILI ANAK MUDA MALAYSIA, SORRY!!!! DAN KIRIM SALAM!!! ANAK MUDA MALAYSIA ADALAH ANAK MUDA YANG BERSOPAN DAN BERBUDI BAHASA SERTA MENGHORMATI RUKUN NEGARA. TERIMA KASIH.

  BalasPadam
 5. SAYA NAK HIGHLIGHT UNTUK PENGETAHUAN SAUDARA YB DS AHMAD HUSNI ADALAH BEKAS EXCO PEMUDA UMNO MALAYSIA, SEPERTI YAB DS ANJIB BEKAS KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA, DATO AHMAD ZAHID, BEKAS KETUA PEMUDA MALAYSIA, YB DS NAZRI TAN SRI YEOP AZIZ BEKAS KETUA PEMUDA MALAYSIA, ITU BUKTI BERFAKTA DAN TERCATIT DALAM SEJARAH UMNO DAN BN MENGHARGAI SUMBANGAN ANAK MUDA, DULU SEMUA ORANG MUDA AKHIRNYA MAKIN HARI SEMUA ORANG AKAN MERASAI TUA.

  BalasPadam
 6. A'kum, Wak memang ikuti perkembangan Yang Berhormat Datuk Hosni ni, kelainan dalam memberi ucapan amat menarik, wak hadir di Taklimat Perdana gst wak amat tertarik dan mudah memahami isi kandungan nya. tahniah Yang Berhormat.-WAKJAMU

  BalasPadam
 7. salamun, patut bukan celaka adam seorang saja beb, aljuburi, terasakok, tiangcua, khalidgereja, Mat sabun ramai lagi patut dicampak dalam penjara.

  BalasPadam
 8. CEO SIber ada masalah usus ke.....

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda