Rabu, 15 Jun 2011

SIVAKUMAR, LU JAGA LU PUNYA KAWASAN, PARLIMEN TAMBUN JAUH LAGI MAJU DARI LU PUNYA KAWASAN!!!

AHLI PARLIMEN TAMBUN

SEORANG WAKIL RAKYAT DAP YANG TAK SEDAR KAN DIRI, SASAU DAN GILA NAMA NYA SIVAKUMAR ADUN NUN JAUH DI TRONOH BUAT SURAT KONONNYA MENDAKWA BAHAWA PEKAN CHEMOR JAUH KETINGGALAN PEMBANGUNANNYA, RAKYAT MAHU KAN DEWAN DAN SEBAGAINYA.

TEMAN NAK BAGITAHU KAT DIA BANDING CHEMOR DENGAN TRONOH KAWASAN DIA SEBAGAI WAKIL RAKYAT JAUH LANGIT DENGAN BUMI MUNDUR PEMBANGUNANNYA BERBANDING CHEMOR, TRONOH TAK LAYAK NAK BANDINGKAN DENGAN KESELURUHAN PARLIMEN TAMBUN SETAKAT CHEMOR SALAH SATU PEKAN KECIL DALAM PARLIMEN TAMBUN DAH CUKUP NAK BANDINGKAN DARI SEGI PEMBANGUNAN.

JANGAN LAH NAK MENGGUNA POLITIK PROVOKASI DAN NAK FITNAH, PENDUDUK DAN PENGUNDI BERBILANG KAUM DI CHEMOR LEBIH TAHU DAN GEMBIRA DENGAN PEMBANGUNAN YANG BERLAKU DI PEKAN CHEMOR.
DEWAN 1MALAYSIA CHEMOR DAN MAJLIS PERASMIAN

DEWAN 1 MALAYSIA YANG TELAH DIBINA ATAS PERUNTUKAN MENTERI KEWANGAN II BERJUMLAH 1.0 JUTA YANG KINI DINAMAKAN DEWAN 1 MALAYSIA CHEMOR YANG BOLEH MEMUATKAN 800 ORANG SUDAH PUN SIAP HUJUNG 2010 DAN SUDAH DIGUNAKAN, JADI AWAK TAK PAYAH NAK SIBUK - SIBUK.

PASAR LAMA 2 TINGKAT CHEMOR

PASAR LAMA 2 TINGKAT TELAH DIBINA DAN KINI DITAMBAH DENGAN PASAR BARU SETINGKAT YANG RANCAK DALAM PEMBINAANNYA SEKARANG DENGAN PERUNTUKAN SEBANYAK RM700 RIBU.

MINI STADIUM DAN MAJLIS PERASMIAN

MINI STADIUM CHEMOR YANG TELAH DIBINA BAGI MENGANTI PADANG LAMA BERNILAI RM800 RIBU UNTUK GOLONGAN MUDA DAN BELIA.

FLYOVER KERETAPI DI PEKAN CHEMOR SEDANG DIBINA UNTUK KESELESAAN BAGI KENDERAAN TINGGI SEPERTI BAS MANAKALA STESYEN KERETAPI AKAN DI NAIKTARAF.

DIPEKAN CHEMOR JUGA TERDAPAT SEBUAH KLINIK KESIHATAN, SEBUAH BALAI POLIS, INSTITUSI KEWANGAN SEPERTI PUBLIC BANK DAN BSN, 3 BUAH SEKOLAH KEBANGSAAN, SEBUAH SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN CINA PEI CHENG, SJKT LADANG CHEMOR DAN KINI DALAM PEMBINAAN SEBUAH SEKOLAH KEBANGSAAN SERI CHEMOR.

MANAKALA BARU - BARU INI AHLI PARLIMEN TAMBUN TELAH MENGUMUMKAN KELULUSAN UNTUK MEMBINA SEBUAH PERPUSTAKAAN 1 MALAYSIA CHEMOR BERSEBELAHAN DENGAN DEWAN I MALAYSIA CHEMOR DENGAN PERUNTUKAN BERJUMLAH RM750 RIBU.

MANAKALA PEMANSANGAN LAMPU JALAN EXCOTIC DI JALAN UTAMA PEKAN CHEMOR BAGI MENCERIAKAN DAN MENCANTIKKAN LAGI PEKAN CHEMOR MENGGUNAKAN PERUNTUKAN AHLI PARLIMEN TAMBUN BERNILAI RM80 RIBU.

PADANG BOLA LAMA KINI DALAM PERANCANGAN AHLI PARLIMEN TAMBUN BAGI DINAIK TARAF UNTUK DIJADIKAN SEBUAH DATARAN PERNIAGAAN UNTUK PENIAGA - PENIAGA KECIL BERNIAGA.

DI CHEMOR JUGA DALAM PROSES PEMBINAAN SEBUAH PROJEK MEGA HI TEK PARK YANG AKAN MENEMPATKAN INDUSTRI BERTEKNOLOJI TINGGI YANG AKAN MEMBERI IMPAK BESAR TERHADAP EKONOMI DAN PELUANG PEKERJAAN KEPADA RAKYAT CHEMOR DAN PERAK.

PERASMIAN PEMBUKAAN PEJABAT KHIDMAT ADUN MANJOI BERSEBELAHAN BANK SIMPANAN NASIONAL DAN PUBLIC BANK OLEH DS HUSNI


SEMUA INI SUDAH DIRANCANG DAN SUDAH DILAKSANAKAN OLEH BARISAN NASIONAL DIBAWAH KEPIMPINAN YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH SELAKU AHLI PARLIMEN TAMBUN DAN YB DATO NADZRI ISMAIL SELAKU ADUN MANJOI. MALAH KINI PUSAT KHIDMAT ADUN MANJOI BERPINDAH DARI MANJOI KE CHEMOR UNTUK MEMBERI LEBIH PERHATIAN KEPADA RAKYAT CHEMOR.

JADI TAK PERLU LAH NAK SIBUK - SIBUK MASUK TEMPAT ORANG KONONNYA AWAK BERJUANG UNTUK RAKYAT, JANGAN NAK SASAU KONON AWAK BAIK DARI WAKIL RAKYAT BN, SEDANGKAN TEMPAT AWAK DI TRONOH MUNDUR, RAKYAT TAK TERBELA, PEKANNYA PEKAN KOBOI, JIKA TAK DIBANTU OLEH KERAJAAN PERSEKUTUAN MAMPUS TAK MEMBANGUN.

DI PARLIMEN TAMBUN RAKYAT MEMANG SUDAH MESRA DENGAN DS HUSNI, DATO NADZRI DAN DATO RUSNAH KERANA MEREKA PEMIMPIN YANG BERJIWA RAKYAT DAN SENTIASA BERDAMPING DENGAN RAKYAT, JADI LU SIVAKUMAR BOLEH BLA........, JAGA LU PUNYA KAWASAN SENDIRI, CHITTTTTT.

5 ulasan:

 1. SIVAKUMAR PANDIKUTTI JELES SBB DIA SENDIRI X BUAT KEJE KT KAWASAN SENDIRI. ASIK MENYALAK SANA SINI MCM ORG GILER. SAMA MCM GENG DIA SI NIZARSETANIIRAJIM KEHKEHKEH HARKK PTUIHH!!

  BalasPadam
 2. salam bro, mereka ingat wakil rakyat BN macam PR, habiskan byk masa politiking dgn cara provokasi. Puak DAP ini satu macam bodoh sebab diorang makan babi... lagi satu sudahlah makan babi, diorang panggil org lain babi bila marah.. bab tu diorang tak sedar, benda hina yg disebut2 tu masuk mulut diorang jugak.. Jadi x payah hairan, puak ni kalau tak layan pun diorng tetap melalak.. kalau dilayan lagilah melalak bunyi macam ni.. http://www.youtube.com/watch?v=_nnBLMdwbQQ&feature=related/

  BalasPadam
 3. SALAM, BRO JEFF, TU BUKAN APA KONONNYA DIAORANG YANG BUAT KERJA, BILA TIBA PILIHANRAYA SURAT TU DI SEBAR MERATA2, KONONNYA SEBAB SURAT DIA BARU NAK BN BUAT DEWAN, WALHAL BN DAH MEMANG BUAT BUKAN DEWAN SAJA MALAH PEMBANGUNAN2 LAIN, CILAKE NI MEMANG HARAMJADAH.

  BalasPadam
 4. SALAM BRO APAI, MEMANG DASAR HARAMJADAH, TUJUAN MEREKA NI KITA TAHU CUMA NAK BURUK2KAN WAKIL RAKYAT BN, KAWASAN SENDIRI MACAM PEKAN KOBOI.

  BalasPadam
 5. Assalamuakaikum, itu sememangnya kerja pembangkang, masuk tempat orang kutuk sana, kacau sini, tempat sendiri terbiar, rakyat kena sedar, kenapa harus beri elaun wakil rakyat sedangkan mereka hanya bercakap saja kerjanya kosong.

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda