Selasa, 6 November 2012

HURU HARAKAN MAHASISWA DAN SISWI DAH SELESAI, KINI MASUK BAB AGAMA PULAK, SEMUA NYA KERANA POLITIK??????

INDAH KHABAR DARI RUPA, TENGOK BOLEH, PERCAYA JANGAN

LEPAS SATU, SATU PROPAGANDA PEMBANGKANG SEJAK SETIAP PRU HAMPIR TIBA, KINI PRU13 SUDAH HAMPIR TIBA, MAKA BERBAGAI ISU DICIPTA OLEH ANU WAR AND THE GENG, KALAU BULAN LEPAS MAHASISWA DAN MAHASISWI DI ADU DOMBA DENGAN BERBAGAI BAGAI CERITA KARUT DI RACUNI PEMIKIRAN SISWA DAN SISWI HINGGA KAN KITA MERASAKAN SISWA DAN SISWI KITA TIDAK BEROTAK, TETAPI TERBUKTI APABILA KEPUTUSAN PILIHANANRAYA KAMPUS SELESAI, PEMBANGKANG MENINGGALKAN SISWA DAN SISWI DENGAN PERASAAN MARAH DAN KECEWA KERANA PILIHANRAYA KAMPUS BERKEPUTUSAN PUAK MAHASISWA PEMBANGKANG KALAH TERUK, KUMPULAN INSPIRASI YANG CENDERUNG KEPADA KERAJAAN MENANG BESAR, KINI SENYAP CERITA SISWA DAN SISWI, GOOD BYE SISWA SISWI.

MUNCUL PULAK DIHEBOH CERITA BAJET PEMBANGKANG BAGUS DAN TERBAIK, BILA YAB DS NAJIB BENTANG PULA BAJET BN DAN MENDAPAT SOKONGAN PADU RAKYAT, DAN APABILA MENTERI KEWANGAN KEDUA, DS AHMAD HUSNI MENEMPLAK BAJET PEMBANGKANG MATHEMATIK LEMAH, PENGIRAAN BANYAK YANG SALAH, SENYAP PEMBANGKANG!!!! MALU NAK MEMBESAR BESARKAN BAJET MEREKA KEPADA RAKYAT, SEBAB BARU SEDAR BAJET TU HANYA BAJET ANU WAR YANG DIBUAT SAMBIL2 BERBARING  ATAS KATIL RUMAH URUT. SENYAP CERITA BAJET!!!!

LEPAS TU HEBOHKAN ISU AES DI PELUSUK KAMPONG, KONONNYA KERAJAAN BAGI BR1M RM500 TAPI TARIK BALIK DUIT RAKYAT UNTUK BAYAR SAMAN AES, SEDANGKAN BERAPA RAMAI SANGAT YG KENA SAMAN KERANA MELANGGAR UNDANG2 JALANRAYA, KERAJAAN MULA MEMBERI PENJELASAN MENGENAI KEPENTINGAN DAN USAHA MURNI DALAM KERAJAAN MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB MENJAGA NYAWA RAKYAT, WAL HAL BANDING AES YANG STATIK KEDUDUKANNYA DENGAN PERANGKAP LAJU YANG BERUBAH UBAH KEDUDUKANNYA TAK DIHEBOHKAN WAL HAL NAMA PUN PERANGKAP, KENAPA PEMBANGKANG TAK HEBOHKAN, JAWAPANNYA SENANG DULU MASA DIPERKENALKAN PERANGKAP LAJU BUKAN DALAM TEMPOH HANGAT PRU, AES DI PERKENALKAN DALAM TEMPOH SIBUK MENUNGGU PRU 13, KINI ISU AES DAH MULA REDA.

SEKARANG NI PULAK, CARI PUNYA CARI ISU, DAPAT LA PULAK ISU ORANG ISLAM BEBAS NAK BERAGAMA, INI DITUJUKAN KEPADA BUKAN YANG BERAGAMA ISLAM UNTUK DAPAT UNDI, PEMBANGKANG TAHU UMNO AKAN PERTAHANKAN MATI MATIAN ORANG MELAYU ITU ISLAM, ISLAM ITU MELAYU SEPERTI TERMAKTUB DALAM PERLEMBAGAAN NEGARA, KONONNYA APA YANG PEMBANKANG HARAPKAN SUDAH TENTU INI AKAN SEDIKIT SEBANYAK MENGURIS HARI PENGANUT AGAMA LAIN, WAL HAL BERPULUH TAHUN PENGANUT AGAMA LAIN DIBAWAH PEMERINTAHAN BN MEREKA SELESA DAN BEBAS BERAGAMA TANPA SEKATAN, HANYA YANG MENDUKACITAKAN ORANG MELAYU ISLAM SENDIRI YANG BERANI BERCAKAP DALAM FORUM MENYUARAKAN PERKARA TERSEBUT MENGIKUT LOJIK KEPALA OTAK SENDIRI, SEHINGGA MEMBOLEHKAN DIRI DIA SILAP SILAP BOLEH MURTAD. SEMUANYA KERANA NAK DAPAT UNDI DALAM PRU13, KITA BOLEH LIHAT NANTI APABILA ISU INI REDA AKAN TIMBUL ISU LAIN PULAK.

SEMUA INI AKAN BERHENTI APABILA PRU 13 PUN SELESAI, DAN APABILA BN MENANG BESAR, MAKA BARU LAH RADIO BURUK PEMBANGKANG TAK BERBUNYI LAGI, MAKA KETIKA ITU GOOD BYE RAKYAT, DAN WAKIL RAKYAT PEMBANGKANG YANG MENANG KETIKA ITU AKAN MAKAN GAJI BUTA, ANJOI DENGAN ANAK BINI, RAKYAT SAYONARA.

DULU KINI DAN SELAMANYA LAH WAKIL RAKYAT BN JUGAK YANG AKAN BEKERJA MENJAGA RAKYAT DAN NEGARA.

BERSAMA SAMA LAH KITA FIKIR FIKIRKAN
6 ulasan:

 1. salam, yang rosak nya masyarakat.

  BalasPadam
 2. ASSALAM, ABANG AJI, PUAK PEMBANGKANG MEMANG SEJAK DULU LAGI SAMPAI KE SEKARANG NI PEROSAK MASYARAKAT.

  BalasPadam
 3. KEHKEHKEH ANAK PAPA NK IKUT JEJAK PAPA JD PEMBANGSAT AGAMA BROO...BAPAK DIA DAH KANTOL MAIN CHINADOLL..INI LER MASE DIA NAK TUTUP AIB BAPAK DIA...JGN ADE SAPE KACO PAPA DIA NAK PROJEK DGN SAPE SKALI PUN..ANAK PAPA AKAN TENTANG HABIS2AN! >XD

  BalasPadam
 4. ASSALAM BRO BB, SIAL TU KECIK JER BRO, LAKNAT LAGI BEST.

  BRO JEFF, KELUARGA 69 MACAM TU LA BRO.

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda