Selasa, 30 Oktober 2012

ANTARA 3 DARJAT, DAP, PKR DAN PAS

DARJAT DAP

DARJAT PKRDARJAT PAS

SEMEMANGNYA BERMEGAH MEGAH CARA PAKATAN PEMBANGKANG,
SECARA MATA KASAR BOLEH DI KATEGORIKAN ANTARA PKR, DAP DAN PAS SIAPA DIANTARA PARTI INI YANG MENGUASAI POLITIK PEMBANGKANG.

PAS YANG BERDEGOR DEGOR DIKAMPONG MENCERITAKAN DIA KUAT SEDANGKAN DIA SENDIRI DI PERLEMBUKAN OLEH PARTI YANG MEMPUNYAI KEKAYAAN DAN SUMBER KEWANGAN YANG KUKUH SEPERTI DAP.

PKR YANG MENUNJUK NUNJUK KEKAYAANNYA, SEDANGKAN HAKIKATNYA CUKUP TAKUT DAN TUNDUK KEPADA DAP SEPERTI DI PULAU PINANG, TIMBALAN KETUA MENTERI DARI PKR NYARIS KENA SERANGAN JANTUNG SEBAB DI SERGAH OLEH KETUA MENTERI DAP KERANA MULUT CELUPAR.

KESIMPULANNYA, SIAPA PUN DALAM PKR DAN PAS YANG BERLAGAK KUAT HAKIKATNYA MEREKA TIDAK MAMPU UNTUK MENGENEPIKAN KEHENDAK DAP, MEREKA HANYA BERPOLITIK UNTUK MENGUNTUNGKAN DAP, MEREKA HANYA PENGLIPUR LARA DAN PELAKON OPERA YANG DITONTON DAN DIKETAWAKAN OLEH DAP DI PENTAS POLITIK.

JANGAN DIHARAP DAN DICITA CITA TINGGI KAN MEREKA INI AKAN MAMPU MEMBELA NASIB AGAMA BANGSA DAN NEGARA.

JANGAN SAMPAI KITA SEMUA TERQURBAN.

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA QURBAN.6 ulasan:

 1. Macamana la mata penyokong pencacai pembangkang boleh tak nampak lagi yg mereka ditipu secara terang terang.... Buta mata dan buta hati mereka ni....

  BalasPadam
 2. ASSALAM, BB, KETAKSUPAN DAN KEBENCIAN MEMBUAT MEREKA BUTA MATA DAN HATI.

  BalasPadam
 3. As'kum, tak rela wak untuk mempertaruhkan nasih cucu cicit wak pada anasir yg nyata boleh hancurkan agama, bangsa dan negara, Allah S.W.T dah tunjuk depan mata kita untuk dijadikan tauladan seperti di negara Iraq, Palestin, Syria, Libya dll, sedar lah bangsa ku, berdoa lah kita agar kita dan negara tercinta dilindungi oleh Allah S.W.T. - WAKJAMU

  BalasPadam
 4. SLM BRO...DULU FUCKATAN JUGAK MEROYAN BILE TNGOK BN GUNA KENDERAAN MEWAH. KUNUN2 NAK MENUNJUK2...TP SKANG DIORANG LG MEWAH SIAP BLEY TERBANG GUNA JET DAN BAS MEWAH KE SANA SINI...HARKKK PTUIHHHH!! KEHKEHKEH

  BalasPadam
 5. ini pemerintahan komunis, ketua2 nya kaya, rakyat nganga.

  BalasPadam
 6. ASSALAM, WAK, BETUL TU WAK, BUKAN BOLEH DICUBA CUBA UNTUK MEMERINTSH NEGARA, RUMAH TANGGA YANG MEMPUNYAI 2 KE 3 ORANG PUN BOLEH BERCERAI BERAI, INI KAN PULAK 2.4 JUTA RAKYAT BERBILANG BANGSA DAN PERANGAI, AKHIRNYA KERAJAAN BN SAJA YANG BOLEH DI LETAK KAN HARAPAN.

  BRO JEFF, RAKYAT DAH BUKA MATA BRO, PUAK TU TAK ADA JASA PADA RAKYAT JADI KAYA RAYA PATUT DIPERTIKAIKAN, SEDANG KAN BN PUNYA LER BANYAK JASA, APA SALAHNYA JIKA KEBETULAN DIA ORANG BN JADI KAYA RAYA, DATO SYED MOKHTAR SEORANG JE MELAYU YANG KAYA TAPI SEMUA ORANG BISING SEDANGKAN BERAPA RAMAI CINA DAN INDIA YANG KAYA RAYA TAK ADA SIAPA PUN KESAH.

  SDR. ANON SETUJU.

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda