Rabu, 24 Oktober 2012

SELAMAT HARI RAYA QURBAN - BERQURBAN UNTUK MASA DEPAN ANAK CUCU DAN GENERASI MASA DEPAN

SUHAIMI DIN, PEGAWAI KHAS YBMKII MELAPAH DAGING QURBAN 2011

ANAK MUDA MUHAMMAD QAYYUM, PELAJAR UNISEL TURUT SERTA MELAPAH DAGING QURBAN 2011

HARI RAYA QURBAN TAHUN INI DISAMBUT DEBARAN DAN MASA YANG SAMA MENANTI DENGAN DEBARAN PRU 13.

MANA KAN TIDAK, PAS PADA KALI INI MENGELUAR ARAHAN KEPADA PUAK NYA AGAR MENANGGUHKAN PERGI MENUNAIKAN HAJI KERANA TAKUTKAN PRU 13 DIBUAT SEMASA MUSIM HAJI, KEPENTINGAN POLITIK PAS MENGATASI RUKUN ISLAM KE 4, INI DIKATAKAN YANG DINAFI OLEH PUAK PAS, POLITIK MENGATASI ISLAM, ISLAM DIGUNAKAN UNTUK POLITIK.

ADAKAH PRU 13 KALI INI RAKYAT SANGGUP MENQURBANKAN SEGALA MASA DEPAN YANG SUDAH PASTI BERSAMA DENGAN BN ATAU PUN TERQURBAN DENGAN JANJI - JANJI MENGUNUNG YANG TIDAK PASTI DAN TIDAK BERBUKTI OLEH PAKATAN PEMBANGKANG.

PADA TEMAN, TEMAN TIDAK SANGGUP MENQURBANKAN MASA DEPAN ANAK CUCU DAN GENERASI MASA DEPAN DEPAN TEMAN KEPADA MEREKA YANG NYATA TIDAK MAMPU MENTADBIR NEGARA.

PADA TEMAN, TEMAN TIDAK MAHU MENQURBANKAN MARUAH AGAMA, BANGSA DAN NEGARA KEPADA MEREKA YANG TERBUKTI MENJADI TALI BARUT KUASA ASING UNTUK MENJAJAH OTAK DAN PEMIKIRAN BANGSA MALAYSIA.

PADA TEMAN, TEMAN TAK AKAN QURBANKAN KEBAHAGIAAN, KESEJAHTERAAN, KEMAKMURAN YANG TEMAN KECAPI KEPADA MEREKA YANG HANYA MENCURAH JANJI JANJI KOSONG SEHINGGA KITA QURBANKAN MEREKA YANG TELAH MENUNAIKAN DAN MELAKUKAN JANJI.

PRU 13 BUKAN MEDAN UNTUK KITA QURBANKAN NEGARA KITA ATAS DASAR KETIDAKPUASAAN, TERKECIL HATI TERHADAP PERKARA YANG REMEH TEMEH DAN BERSIFAT PERIBADIAN, PRU 13 LEBIH DARI ITU, SEKIRANYA TERSILAP PILIH KETIDAKPUASAN DAN TERKECIL HATI HANYA KECIL IMPAKNYA TETAPI KESENGSARAAN DAN KEMUSNAHAN LEBIH BESAR LAGI YANG AKAN KITA, ANAK, CUCU DAN GENERASI KITA ALAMI.

DENGAN APA YANG TELAH YAB DS NAJIB BERSUNGGUH SUNGGUH LAKU KAN TANPA NOKTAH SEHINGGA NEGARA LAIN DERITA KERUNTUHAN NEGARANYA, MUNDUR EKONOMINYA, MUSNAH PERPADUANNYA, HANCUR NEGARANYA, TETAPI MALAYSIA TETAP GAGAH DI PERSADA DUNIA.

MAKA PADA HARI RAYA QURBAN INI, AMBIL LAH SEJENAK MASA MEMIKIRKAN PENGERTIAN QURBAN DARI SUDUT PETRIOTIK DEMI KEPENTINGAN NEGARA DAN UMAT MALAYSIA.

UNDILAH BN UNTUK KESINAMBUNGAN KESEJAHTERAAN, KEMAKMURAN DAN KEAMANAN NEGARA MALAYSIA YANG TERCINTA

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL ADHA


4 ulasan:

 1. Salam bro, mohon dipautkan blog teman aktiviskepayangjr.blogspot.com ke blog mike ye.. blog mike telah teman pautkan.. tq selamat berjuang!!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Berapa ekor korban lembu tahun ni bang?

   Salam Aidiladha

   Padam
 2. SALAM IDUL ADHA BROO >:D

  BalasPadam
 3. ASSALAM, BRO ACAM,THANKS, INSYAALAH AKAN TEMAN PAUTKAN.

  BRO KM, TEMAN SEKOR JER, MKII 150 EKOR.

  BRO JEFF, SELAMAT BERQURBAN HEHE

  BalasPadam

Sebarang penulisan dan ulasan anda adalah atas tanggungjawab anda